2012. március 29-én átadták a Ringier Mobile Influencer 2011 díjat Pintér Róbertnek, aki civilben az Ipsos online ügyfélkapcsolati igazgatója, emellett rendszeres szereplője és bloggere a Petőfi Rádió Netidők című műsorának.

„Nagyon kellemes meglepetés és hatalmas megtiszteltetés ez a díj számomra. Fontos visszajelzés a szakma részéről, köszönöm. Külön köszönet az Ipsosnak, hogy lehetővé teszi számomra a terület kutatását és a Netidők asztaltársaságnak, amely blogja révén rendszeres írásra sarkall a témában” – mondta el Pintér Róbert a díj átvételekor.

A szakmai díjat a Smartmobil 2012 konferencián adták át, amellyel a hazai mobil piacon végzett edukációs tevékenységet ismerik el. A szakmai zsűri egyhangúlag választotta meg Pintér Róbertet a több mint 40 jelölt közül. A díjazott a Facebook-profilján ezt írta: „Köszönet az Ipsosnak, hogy kutathatom a témát és a Netidőknek, hogy rendszeres írásra sarkall a témában a blogján (netidok.postr.hu).”

Pintér Róbert 2006 februárja óta rendszeres szereplője a Petőfi Rádió digitális világról szóló műsorának, a Netidőknek, továbbá indulása óta (2010. október) állandó szerzője a műsor blogjának, a Netidők Blogtársaságnak. Az általa megjelenített témakör az információs társadalom különböző trendjeit, fejleményeit, egyéb aspektusait öleli fel, e témakört immár másfél évtizede kutatja. A Netidők blogján heti rendszerességgel, péntekenként publikált bejegyzéseiben kiemelten foglalkozik a mobiltechnológia, és különösen az okostelefonok, és a táblagépek terjedésével és hatásaival.

Dr. Pintér Róbert 1975-ben született, szociológus-politológus végzettségű, PhD dolgozatát szociológiából írta 2005-ben. Civilben az Ipsos Interactive Services-nél dolgozik, mint magyarországi, orosz és cseh ügyfélkapcsolati igazgató és mellette félállásban a Budapesti Corvinus Egyetemen adjunktus az Infokommunikáció Tanszéken. Három gyermek édesapja.

A Ringier Mobile Influencer díj 2010-ben jött létre azzal a céllal, hogy mobil ipari szakembereket, befolyásos hazai mobilpiaci szereplőket díjazzon, ugyanakkor elismerje és támogassa az innovatív kezdeményezéseket. A „Ringier Mobile Influencer" díjat a kiadó a jövőben is évente tervezi meghirdetni.

További információ: Pintér Róbert (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Az Ipsos Zrt.-ről
Az 1990-ben alapított, 2009. szeptember 1-jétől Ipsos Média-, Reklám-, Piac- és Véleménykutató Zrt.-ként működő kutatóintézet, a magyar gazdasági és társadalom-kutatási iparág meghatározó szereplője, teljes körű piac-, online-, reklám-, egészség-, vélemény- és médiakutatási szolgáltatást kínál ügyfelei számára. A párizsi székhelyű Ipsos Csoport a világ harmadik legnagyobb piackutató vállalata.  (www.ipsos.hu)