A szerző  2012. május 3-i könyvbemutatójának előzetese

Harminc évnyi akadémiai kutatás eredményeképpen dr. Joe Chang tudós csapatának sikerült kifejleszteni egy módszert az öregedés genetikai szinten történő mérésére, s annak befolyásolására. Megcáfolta azt a korábbi tézist, amely szerint egyetlen gén felelős az öregedésért. Kutatásainak köszönhetően sikerült beazonosítania és elkülönítenie az öregedésért felelős géncsoportokat. 2012. május 3-án a szerző személyesen mutatja be könyvét.

A fiatalság forrásának kutatása évszázadok óta folyik. A napjainkban alkalmazott legfontosabb tudomány lényege a megelőzés és az öregedésgátlás. Az utóbbi évtizedekben néhány példa nélkül álló, figyelemre méltó tudományos kutatás feltárta az öregedés titkait, ami lehetővé tette a tudósok számára, hogy kulcsfontosságú eredményeket hozzanak napvilágra az öregedésgátlás területén. Míg azonban a szakemberek nagy része számára az öregedés jeleinek tüneti kezelése a cél, addig a dr. Joe Chang  által kifejlesztett  új technológiának köszönhetően az öregedést konkrétan befolyásoló géneket, azok forrásánál veszik célba.

Dr. Joe Chang és munkatársai számos egyetemmel működtek együtt, partnerkapcsolatot építettek ki a LifeGen Technologies-zel, amelynek társalapítói Dr. Richard Weindruch és Dr. Tomas A. Prolla, a Wisconsin-Madisoni Egyetem professzorai, akik ma már dr. Joe Chang csapatát erősítik. Vezető kutatók a gerontológia, genetika és bioinformatika területén, évek óta tanulmányozzák az öregedés folyamatát. Együttesen több mint 30 éves akadémiai kutatással büszkélkedhetnek. Dr. Joe Chang merőben új megközelítése az ageLOC® Technológia arra fókuszál, hogy befolyásolja a génexpressziót, visszanyerve a szervezet  fiatalkori egyensúlyát.

Napjainkban több mint 75 tudós és munkatárs folytatja a létfontosságú munkát a Utah állambeli Provoban működő anti-ageing laboratóriumban annak érdekében, hogy beazonosítsák a konkrét, működő génkészleteket, amelyek felelősek nem csak a bőr, hanem minden testrész fiatalos tulajdonságaiért.


DR. JOSEPH CHANG

„Az ageLOC® az öregedési folyamat megértésének csúcsát jelenti. Nem csak arról van szó, hogy beazonosítjuk az öregedés okát vagy gyökerét. Hanem hogy megoldást találunk, amely tényleg áthidalja a problémát. Genetikai szinten tehetünk valamit az öregedés ellen, és az ageLOC® beazonosítja azokat a beavatkozásokat, amelyekkel befolyásolni lehet a géneket és visszaállítani fiatalos génexpressziójukat”.

Dr. Joseph Chang számos, többszörösen méltatott cikket, ismertetést és könyvet publikált a gyógyszertan és a táplálkozás-tudomány területén azalatt a 18 év alatt, amelyet az egészség-iparban eltöltött. Társszerzője volt egy, a gyulladásokról szóló tankönyvnek és botanikai termékek monográfiájának egész sorát hozta létre, amelyek kitűnő információul szolgálnak a vásárlók és az egészségügyi szakemberek számára, a közelmúltban pedig kiadta könyvét is: Az öregedés mítosza: a fiatalos külső és közérzet titkainak feltárása.

1981-től 2006-ig Dr. Chang felfelé ívelő karrierje során nagy gyógyszerészeti cégeknek dolgozott, ahol úttörő tudományos kutatásokat folytattak és különböző életveszélyes betegségek ellenszereit fejlesztették ki. Ezalatt az idő alatt rájött, hogy ha a táplálkozásra és a megfelelő kiegészítőkre koncentrál, több ember életén javíthat.

Dr. Chang jelenleg egy milliárd-dolláros, utahi székhelyű vállalat tudományos főmunkatársa és termékfejlesztési alelnöke. Az eredeti vezetőségi csapatnak is tagja volt, akik a Pharmanex, egy táplálék-kiegészítőkkel foglalkozó vállalat alapítói voltak, amelyet a Nu Skin 1998-ban vásárolt fel.

Dr. Joseph Chang, az angliai Portsmouthi Egyetem hallgatója volt, és a Londoni Egyetemen doktorált gyógyszertanból. Tudományos munkatársként dolgozott a Johns Hopkins Egyetem Higiéniai és Közegészségügyi Továbbképző Intézetében.


Fokozatok és kitüntetések:

Gyógyszertani doktorátus, Londoni Egyetem
BSc, Portmouthi Egyetem
Tudományos munkatárs, Johns Hopkins Egyetem Közegészségügyi Továbbképző Intézete 1981
Tudományos munkatárs, Artritisz Alapítvány, Johns Hopkins Egyetem Közegészségügyi Továbbképző Intézet
Amerikai Gyógyszertani és Kísérleti Gyógyászati Társaság tagsága
Gyulladás-kutatási Szövetség tagsága (korábban bizottsági tag)
Retikulo-endoteliális Társaság tagsága
Amerikai Szövetség a Tudományos Fejlődésért Társaság tagsága
Artritisz Alapítvány (Marylandi Részleg) tagsága


További információ: Holub Katalin (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)