A televíziók kérésének eleget téve, 2012. június 13-ig meghosszabbították a Kamera Korrektúra nevezési határidejét. Az eddig beérkezett közszolgálati és kereskedelmi pályamunkák izgalmas versenyt, az ítészeknek pedig nehéz döntéseket ígérnek.

Nagy hagyománya van Magyarországon a televíziós fesztiváloknak. A Korrektúra Kft. arra vállalkozott, hogy újjáélesztve ezt a népszerű rendezvénysorozatot 2012. június 25-26-án Veszprémben megrendezi a Kamera Korrektúra Televíziós Fesztivált, amelyen a hazai és a határon túli televíziós alkotások versengenek. A fesztivál a Nemzeti Kulturális Alap és a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság támogatásával jön létre. A zsűri elnöke Vitézy László Balázs Béla-díjas rendező.

A meghirdetett kategóriákban a következő személyek vállaltak elnöki szerepet:

Borókai Gábor - Dokumentum-tényfeltáró
Mai valósághoz köthető társadalmi, illetve közéleti témát dolgoz fel. Valós történéseket, személyeket, eseményeket bemutató önálló vagy sorozat.

Haszon Sándor - Arculat, saját promóció
A televízió egy műsorának teljes arculati bemutatása. Ide tartozik a műsor teljes tartalma, az előzetesek, az egyéb – televízión kívüli – megjelenések.

Hujber Ferenc – Bulvár, reality
Elsődleges célja a szórakoztatás, nem az informálás. Szenzációhajhász eszközökkel bemutatott valós vagy kitalált események gyűjteménye.

Szalay Péter – Sport
Hazai vagy nemzetközi sporteseményeket bemutató műsor. A sportműsor magában foglalja a felkészülést, az eseményt, a sport hátterével foglalkozó történések bemutatását is.

Fehér Béla – Ifjúsági, gyermek
Az ifjú korosztálynak készült műsorok, beleértve a magazinműsorokat, tájékoztató, felvilágosító műsorokat. Mesejátékok, bábjátékok, beleértve minden olyan műsort, ahol a célközönség 18 év alatti.

Csiszár Jenő – Szórakoztató, zene
Önálló műsorszámok, amelyek legalább havi rendszerességgel jelentkeznek az adott médium felületén. Beletartoznak a kategóriába a revü és esztrádműsorok, vetélkedők, kabarék, általános szórakoztatóműsorok, tehetségkutató műsorok, zenei témát feldolgozó önálló műsorszámok.

Pauska Zsolt – Hír, hírháttér
A hír rövid, tömör, világos és tárgyilagos sajtóanyag, amely közérdeklődésre tarthat számot. A háttérműsorok az események mozgatórugóit és várható következményeit elemzik.

Uj Péter – Online, crossover
Kizárólag online felületre készült vagy első bemutatásként online felületre tervezett műsorok.

Juhász Árpád - Környezettudatos és természettudományi műsorok
Ösztönzik a környezettudatos gondolkodás és magatartás elterjedését.

A részletek a www.korrektura.hu vagy a http://kamera.korrektura.hu oldalon találhatók.

A sajtófőnök: Holub Katalin (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36 20 922 6431)