Balerina face (először Magyarországon*)

Sok embernek túlságosan is „teli” a mosolya. A kidudorodó arcpárna a vonzó szépség akadálya lehet. Génekkel örökölt szülői „hagyaték” ez a kis „tojássárgányi” méretű plusz. Dr. Vincente Rodrigo plasztikai sebész, főorvos, akinek szikéjében randevút ad egymásnak az orvostudomány és a művészet – Magyarországon egyedül végzett* - Balerina face, arcpárna finomító eljárása (buccal fat kimetszés) maradéktalan megoldást jelent a problémára. Az intraorális – szájon belüli – viszonylag egyszerű beavatkozás látványos eredménnyel távolítja el a felesleges zsírt.

A régi egyiptomiak nagy gondot fordítottak a szépségre és az ápoltságra, nem csak életük során, de haláluk után is. Főleg az uralkodók és a tehetősebb réteg tulajdonított hatalmas jelentőséget a megjelenésnek. A korszak leggyönyörűbb hölgyei a külsejére sokat adó, tejben-vajban fürdő Kleopátra és a szép testű, vékony arcélű Nefertiti voltak. Az egyiptomi szépségideál nyomait nem nehéz felfedezni napjainkban sem: a többi között tőlük ered a télen-nyáron bronzos bőr, a karcsú gazella termet, az erős szemkontúr és a teljesen sima bőr kultusza is. A mai sztárvilág sem bízza magát a képszerkesztők szakértelmére. Angelina Jolie-**, Rachel Weisz, Keira Knightley (s még folytathatnánk a felsorolást) keskeny arcéle már nem a Photoshop, sokkal inkább a buccal fat kimetszés elnevezésű beavatkozás eredménye.

Az arc szépsége egyensúly és arány kérdése. A harmóniát a legtöbb esetben az orr billenti ki. Az áll kevésbé kifejlettsége, a szemöldök, a szemek és ajkak ereszkedése sem segíti a tökéletességre törekvést. Hogy szaglószervünk ideális kinézetű legyen, általában a napi bosszúságot / elégedetlenséget okozó púp eltávolítása a szükséges eljárás. Az áll akkor szép, ha illeszkedik az arcélhez, amit kiegészítő korrekció támogat. Tudta Ön, hogy a szépség és fiatalság fordított háromszögét a szemek és az áll zárja közre? S hogy ez a háromszög az évek múlásával a csontok zsugorodása, a hátsó fogak esetleges hiánya, az elülsők kopása / rövidülése, az arcpárna lecsúszása miatt egy négyszöggé alakul át?

Az arc mátrixa érzékeny, különleges és összetett. Szerkezetileg és genetikailag kódolt. Az ember vizuális azonosítója. Bármely részének milliméternyi módosítása az összkép hangsúlyos változását eredményezi. Úgy megjelenésben, mint pszichológiailag. A fogak, az orr, az ajkak, az alsó és a felső állkapocs sem képeznek kivételt ez alól. Az arc diszharmóniáját sokszor nem is tudjuk azonosítani, de minden esetben érzékeljük. A nagy egész több mint a részek összege. A probléma definiálásakor az arcot egységes egésznek kell tekinteni. Szoruljon bármely rész finomhangolásra, a totalitás szenved csorbát, okozva boldogtalanságot a „viselőjének”. A puzzle sokszor legkisebb elemének korrekciója helyrebillentheti a kívánt egyensúlyt.

A legtöbb estben nem kell sok, csak valami nagyon célzott megoldás: az ovális, kerekded arc „lefinomítása”. Egyre többen választják azok közül, akik szebb, lágyabb ívet álmodtak meg maguknak a Balerina face, arcpárna finomítást. Sokan gondolják – férfiak és nők -, hogy fogyókúrával célba érnek, aztán – az eredmények hiányában – csalódnak.  A „pufók pofi” pedig nem tesz boldoggá, élemedettebb életkorban sem.  Dr. Vincente Rodrigo plasztikai sebész, főorvos, akinek szikéjében randevút ad egymásnak az orvostudomány és a művészet – Magyarországon egyedül végzett* - Balerina face, arcpárna finomító eljárása (buccal fat kimetszés) maradéktalan megoldást jelent a problémára. Az intraorális – szájon belüli – viszonylag egyszerű beavatkozás látványos eredménnyel távolítja el a felesleges zsírt.


*http://www.whatclinic.com/cosmetic-plastic-surgery/hungary/budapest/buccal-fat-removal

**(http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=w2ZOxvbt978)


Tudnivalók: A beavatkozást követő 7-14 napban nyugalomra van szükség. Pihenni két párnán ajánlatos. Az első 72 órában bedagadhat az arc, de ez hamar leapad. Előfordulhat enyhébb bevérzés, ami szintén gyorsan elmúlik. Néhány hétig rosszá válhat a közérzet. Érdemes enyhe diétát tartani, friss, alaposan megmosott gyümölcsöt / zöldséget fogyasztva, kerülve a nyers halat (sushi), nagyon kevés hús-, tejfélét, s minden olyan ételt, ami baktériumot tartalmazhat. Tanácsos napjában többször fogat mosni. Nem szabad sem nyomkodni, sem nyelvvel kitapogatni a megszépített területet. Az első három hétben óvakodni kell a cipekedéstől, s minden olyan tevékenységtől, ami fokozhatja a pulzust, emelheti a vérnyomást. Hat-nyolc hétig nem engedélyezett a sport. Bármely fájdalom, kiütés, vagy más szokatlan tünet esetén haladéktalanul szakemberhez kell fordulni. Amint apad a duzzanat, napról napra észrevehetően szépül a mosoly.Név: Dr. Zavaleta Vidal Vincente Rodrigo
1983-ban szerzett orvosi diplomát a SOTE Általános Orvosi Karán.
Szakmai pályafutását a Péterfy Sándor utcai Kórház Sebészeti Osztályán kezdte.
1988-ban általános sebészetből tett szakvizsgát.
1991-ben került a Szövetség utcai Plasztikai Sebészeti osztályra, mint rezidens.
1995-ben szakvizsgázott plasztikai sebészetből. A szakvizsga után az amerikai Southeastern Society Reconstructive Surgeons of America ösztöndíjasaként Atlantában egy továbbképzési kurzusban vett részt.
Visszatérése után a Szövetség utcai Plasztikai Sebészeten dolgozott, mint szakorvos, majd mint alorvos.
Ugyanebben az évben a Kontur Klinika tagja és társtulajdonosa lett, ahol azóta vezetőként tevékenykedik.
1998-ban adjunktusi kinevezést kapott.
2002 Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság Magánorvosi Szekciójának tagja lett.
2003-ban megbízott főorvosként folytatta praxisát.
2004. jan. 1-től osztályvezető főorvosként vezeti az osztályt.
2005 októberében alapított saját céget, Zeta-Vidal Plasztikai Sebészet néven.
2009 szeptemberében a Szent Rókus Kórház falai között nyitja meg társaival a  Kontur Klinikát, valamint a magyarországi orvosi turizmus elősegítésére megalapítja a Meditourists-ot.
A Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság MPHEST(www.plasztika.org.hu) és az International confederation of plastic reconstructive and aesthetic surgery (IPRAS) tagja.(www.IPRAS.org)
Nyelvtudás: spanyol, magyar és angol

További információ: Holub Katalin (+36 20 922 6431, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)