2012 decemberében a 15 év feletti magyar lakosság 73%-a, vagyis több mint 6.200.000 fő hallgatott rádiót egy átlagos napon. A rádiózással töltött idő – az év korábbi hónapjaihoz képest valamelyest növekedve - az első téli hónapban naponta átlagosan 3 perc híján 4 óra volt - derül ki a GfK és az Ipsos országos rádióhallgatottsági felméréséből.

2012 decemberében a rádiók által elért hallgatók aránya egy átlagos hétköznapi napon a 15 év feletti lakosság körében 76,8% volt, ami az idei év egyik legmagasabb hétköznapi elérését jelenti.

A hétvégi napokon azonban a karácsonyi készülődéseknek köszönhetően valamelyest csökkent a hallgatótábor nagysága októberhez és novemberhez képest, különösen a 15-59 éves korosztály körében. Tehát a decemberi hónapra vonatkozó rádiózási szokásainkat úgy jellemezhetjük röviden, hogy a stabil, kissé növekvő hétköznapi hallgatottság ellensúlyozta az ünnepekből adódó hétvégi csökkenést, ami végül egy stabil, erős hónapot eredményezett a „rádiófogyasztás” szempontjából.

A napi hallgatottsági görbék alapján azt tapasztaljuk, hogy a korábbi hónapokhoz képest decemberben hétköznap és hétvégén is reggel 6 és 7 óra között emelkedett valamelyest a hallgatottság, azaz a szokásosnál többen kapcsolódtak be ebben az idősávban valamely rádió adásába.