Adminisztrációs munkaerőt „adományozott” a Man at Work a veszprémi Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány támogatására.

„A pék komótosan pakolja ki a friss pékárut, a mérnök akkurátusan rajzolja a terveket, még a nyugdíjas néni is mindig ugyanazt a kört teszi meg egészségügyi séta gyanánt. Nap nap után, rutinszerűen visszük a gyereket az iskolába, állunk a dugóba és isszuk ugyanazt a savanykás, gépi kávét. Végezzük a dolgunkat. Néha azonban akaratlanul is kilépünk e szerepből, és lehetőségeinkhez mérten megpróbálunk segítséggel lenni másokon. Azt adjuk, amink van, amiben jók vagyunk, ami a napi rutinunk és ami néha nagyobb segítség, mint a pénz. Mi - ennek elismert szakértőiként - munkaerővel, bérszámfejtéssel és a foglalkoztatás terheinek átvállalásával segítjük az Alapítványt és bízunk abban, hogy követőkre találunk” – nyilatkozta a jószolgálati felajánlás apropóján Ottó Csaba, az MMOSZ alapító tag Man at Work Kft. ügyvezetője,  a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnöke.

A kiemelten közhasznú BÉBI KORASZÜLÖTT MENTŐ ALAPÍTVÁNY (www.bebimento.hu) tényleges tevékenysége a koraszülött mentés. Meghatározott működési rend alapján, adott földrajzi területen, mentőautóval és ügyeleti beosztással látja el nap, mint nap a készenléti szolgálatát: a bejelentést követően összeáll a mentőcsapat, már a speciális felszerelésű autóban ellátja a gyermeket, akit a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházba szállítanak. A szakértő gondoskodásnak hála, 2012-ben 157 baba – „mentési eset” -, akik közül 15 gyermeket lélegeztetni is kellett jutott épségben az egészségügyi intézmény falai közé.

A Dr. Szabó Éva vezette alapítvány szoros együttműködésben dolgozik a kórházzal. A személyes szálak, mint egy irányba mutató vektorok – a főorvos asszony irányítja a Csecsemő és Gyermekgyógyászati Centrumot, s a készenléti csapat munkatársai is a kórház alkalmazottaiként, szabadidejükben teljesítenek szolgálatot – egyszerre objektív és szubjektív tényezők a mentő munkálatok során. A Veszprém megyei Prima díjas szakember szavai szerint e szimbiózis felbecsülhetetlen előnye, s egyben erénye a babák sorskövetése.

Az alapítvány 2002 óta szervezi és végzi a koraszülött-újszülött mentést. Két éve az Országos Mentőszolgálat által évente kiírt közbeszerzési pályázaton nyerheti el a feladat ellátására a megbízást, s éppen ma, február 13-án van a pályázat beadásának határideje.

További információ: Holub Katalin (+36 20 922 6431)

Hol / miben / hogyan tud másokon / másoknak segíteni a Man at Work?

Munkaerő-közvetítés

A munkavállalók jellemzően felkészültek, motiváltak és lojálisak. Érdekes módon egy adott pozícióban a legtöbben mégsem válnak be, mivel munkahely és munkavállaló nem olyan, mint borsó meg a héja. A munkaerő-közvetítés célja az adott pozícióban legjobban megfelelő munkavállaló megtalálása.

Fejvadászat

A fejvadászat tulajdonképpen egy bonyolult vezető-kiválasztás, ahol profi tanácsadók kapcsolatrendszerén és saját adatbankok segítségével lehet megtalálni az alkalmas vezetőt. Mindezt személyiségtesztekkel és grafológiai vizsgálattal alátámasztva.

Munkaerő-kölcsönzés

A munkaerő-kölcsönzés (kissé visszatetsző neve ellenére) manapság a vállalkozások kedvelt csodafegyvere a versenyképesség fenntartásához. A termelő vállalkozásoktól kezdve a logisztikai központokon át a call-center-ekig mindenütt egyre nagyobb számban alkalmaznak kölcsönzött munkavállalókat. Az erre szakosodott cégek komplett szolgáltatásként kínálják a munkaerőt, ami annyit tesz, hogy a átvállalják a foglalkoztatásból adódó feladatokat a munkaszerződés megkötésétől a bérfizetésig, így a kölcsönvevő vállalkozás havonta egyetlen számlával letudja akár több száz alkalmazott foglalkoztatásának „adminisztrációját”.

Outsourcing

A nagyvállalatok mellett a gyorsan növekvő közép- és kisvállalatok is gyakran döntenek úgy, hogy kiszervezik a HR feladataikat, így saját főtevékenységükre tudnak koncentrálni. Ilyenkor a HR specialista veszi át az emberi erőforrás stratégiájával és a foglalkoztatás napi problémáival kapcsolatos feladatokat.

Bérszámfejtés, tanácsadás

Az elmúlt 5 évben évi 34 változást rendelt el a jogalkotó a munkaügyi és bérszámfejtéshez kapcsolódó rendszerekben. Ezek pontos nyomon követése komoly vezetői feladat. Átadni ezt egy teljes felelősséget vállaló, szakértő vállalkozásnak, olyan élmény, mint mikor földet ér velünk a repülő, és hirtelen megkönnyebbülünk a megfogalmazhatatlan teher érzésétől. Egy komolyabb bérszámfejtő vállalkozás több tízezer dolgozó munkaügyi adminisztrációját végzi, teljes felelősségvállalással.

Try & hire

E szolgáltatás tulajdonképpen egy határozott idejű munkaerő-kölcsönzés. A határozott idő után, ami általában három hónap, a kölcsönvevő saját állományba veszi a kölcsönzött munkavállalókat. E – nagyvállalatok részéről közkedvelt – szolgáltatás révén tesznek szert kiváló teljesítőképességű, megbízható saját munkatársakra.