Q Inside technológia sebészi beavatkozás nélkül, a testen kívülről is hozzáférhető információt nyújt

A Lloyd’s vállal garanciát az új termékek minőségéért

2014. február 18-án megkapta az Európai Unió 28 tagállamára érvényes CE minősítést a mellimplantátumok új generációja. A tanúsítvány szerint a Q Inside biztonsági technológiával ellátott termék megfelel az uniós szabályoknak. Ezekért az implantátumokért a Lloyd’s vállal garanciát, s az áruk  tartalmazza az első éves biztosítást. Európában másodikként, Magyarországon tavasszal kerül forgalomba az innováció.

A mellimplantátumok új generációja minden korábbinál nagyobb hangsúlyt fektet a biztonságra: speciálisan erős védőburokkal ellátott, széles választékot kínál méret és a művészi tervezésű forma viszonylatában, természetes hatást és közérzetet garantál, egyedi töltőanyagú, s egyedülálló beépített azonosító, úgy nevezett Q(Quality) Inside innováció biztosítja esetükben, hogy bármikor ellenőrizhetőek legyenek a beültetett implantátum paraméterei egy külső szkenner segítségével. Q Inside biztonsági technológia extra védelmi szintet nyújt a betegnek abban az esetben, ha visszahívás vagy egyéb biztonsági esemény történik.

A legkiválóbb szilikon, a NanoSurface Technológia, az ergonómia főszabályainak megfelelően kialakított intelligens illesztés és természetesen könnyed érzés. Ezek a legfontosabb definíciók a 21. század kihívásaira.

A világon elsőként emberi szervezetbe ültethető, ott nem érzékelhető, az implantátum kialakítását nem befolyásoló, numerikus szekvenciájú biokompatibilis passzív rádiófrekvencia azonosítású mikro transzponder (RFID) nyújt információt egy egyszerű kézi olvasó számára, amely a mell felett kb. 3 cm távolságról érzékelve mutatja meg azt a 15 karakterből álló számsort (Electronic Serial Number), amely tájékoztat a gyártóról, a gyártási időről, sorozatszámról, telephelyről. A leolvasó eszköz nem őrzi meg a páciens adatait.

A beépített azonosító (mikrochip) élettartama megegyezik az implantátuméval. A jelszóval védett ESN csupán a gyártó, az orvos és a páciens számára hordoz hasznos információt, más, ha hozzáférne, sem tudna mit kezdeni vele. Egy esetleges MRI, mammográfiás vagy röntgen vizsgálat során sem jelent problémát a Q inside jelenléte. Nem okoz allergiát, sem más káros kóros elváltozást.

Az implantátumok történetében először, ennél az innovatív fejlesztésnél a Lloyd’s garantál exkluzív biztonságot, csereszavatosságot. A mikrochippel ellátott implantátumok viselői egy egyedülálló és különleges biztosítási program keretében, az implantátum kiszakadása, elfordulása vagy kapszuláris kontraktúra kialakulása esetén szükséges műtéti beavatkozáshoz a gyári garancia által nyújtott csereimplantátum mellett, a Lloyd’s biztosító anyagi segítséget is nyújt a páciensek részére.

További információ: Holub Katalin (+36 20 922 6431)