MEGHÍVÓ

A Danubius Nemzeti Hajós Egylet, a Magyar Evezős Szövetség és a Budapesti Evezős Szövetség szeretettel várja a különleges vízi sport rendezvények iránt érdeklődő újságírókat a hazai evezős évad ünnepélyes megnyitójára, a 24. gróf Széchenyi István Emlékversenyre és 4. Budapest Kupára, amelynek keretében kerül megrendezésre a Fixüléses Tízevezős Egyetemi Országos Bajnokság is.  

A verseny időpontja: 2014. április 26-27.

Helyszín: Margitsziget budai oldali Duna szakasza, a DNHE margitszigeti klubháza és a Wesselényi csónakház
(Bp. 1138 Hajós Alfréd sétány 2.)

Első nap

Az ünnepi esemény hagyományosan az I. világháborúban elesett evezősök emlékköveinek a koszorúzásával kezdődik 26-án, szombaton 10:00 órakor, a Margitsziget pesti oldalán (Európa Háznál). A vendégek a DNHE Wesselényi-csónakháztól (Sportuszodától kb. 100 méter északra) 9:45 órakor indulnak. (kb. 10-15 perc séta az emlékkövekig). 10:45 órakor a Danubius Nemzeti Hajós Egylet Klubházában (Hajós Alfréd sétány 2.) folytatódnak az ünnepi események. A megnyitó beszédek után állófogadás vendégeink és a sajtó részére. 11:00 órakor lesz a Budapest Kupa nemzetközi nyolcas és négypár verseny rajtja, 12:00 órakor Fixüléses Tízevezős Egyetemi Országos Bajnokság első futama. Délutáni aktív sportolási program: evezés a biztonságos fixüléses tízevezős hajóban, evezős ergométer kipróbálása. Lehetőség nyílik továbbá a Nemzeti Hajós Egylet megalakulása 150. évfordulójára készített kiállítás tablóinak megtekintésére is, a parti klubházunk emeleti társalgójában.

Második nap

10:00 órakor kerül sor a Cégek, Önkormányzatok Tízevezős futamaira. A cégvezetők, önkormányzati vezetők részére rendezendő fogadásra, és a nap további eseményeire is szeretettel várjuk Önt!

Kérésünk:

Szeretnénk, ha minél többen eljönnének erre az ingyenesen látogatható hangulatos szabadtéri programra, ezért kérjük, ha megoldható, már a rendezvény előtt is foglalkozzanak egy interjú vagy cikk erejéig ennek az ünnepi eseménynek a népszerűsítésével.

A rendező egylet www.danubiusnhe.com vagy a Magyar Evezős Szövetség  www.hunrowing.hu internetes honlapján további részleteket találnak.

Részvételére vonatkozó visszajelzését az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. egyikére kérjük megküldeni.

Szívesen szolgálunk további tájékoztatással:

Szántó Éva +36 30 645 27 63, Máté Ibolya +36 30 676 4794Denk András elnök sk.                                                                                             Regényi Tamás elnök sk.
DNHE                                                                                                                    MESZ