40%-kal bővül a foglalkoztatás
A beruházási érték 23%-a tenderhez kapcsolódó

A Flame Spray Hungary Kft. (FSH) és két leányvállalatának (Fémtár Kft., Intela Holding Kft.) legutóbbi, 2013. december 17-én kezdődött fejlesztése során 440 millió forint értékben bővíti gyártóeszközeit. Az elnyert, de még nyitott beruházás 40%-a, 176 millió forint pályázati forrásból finanszírozott. Az új, csúcstechnológiát képviselő géppark nagyobbik része a szombaton ünnepélyes keretek között átadott üzemcsarnokba kerül. A 3000 négyzetméteres létesítmény 500 millió forintból készült el. A FSH 2017-re 40%-kal tervezi emelni a munkaerő-állományát. A cégcsoport 2002-ben kezdődő működése óta történt beruházási értékének 23 %-a tenderhez kapcsolódik.

S.E. Maria Assunta Accilli olasz nagykövet
„Magyarország különösen kedvező körülményeket biztosít a gyártóipar területén. Reményteli példaként szolgál más cégek előtt is, az a tudásszint, amely a magyar munkaerő sajátja. Ez az igazi hozzáadott érték. Külön kiemelem a rendkívüli rokonszenvet, amivel az olasz vállalkozásokat fogadják. Úgy a politikai, mint a gazdasági és a kereskedelmi kapcsolatok során a cégek mellett, egyének, társadalmak is gyarapodnak. Tökéletes integráció, ahogy a Flame Spray Csoport beépült Magyarországra. Ez egy igazi olasz vállalat. Nem túl nagy méretű, de tekintélyes a globális hatása. Magyarország fontos szereplője a cégcsoportnak, amely pénzügyi mutatói tanúsítják, mit tud nyújtani ez az ország. Termékeny talaj az olasz jelenlét növelésében. Az emberi intelligencia, a kedvező környezet legyenek multiplikátorai, képezzenek vonzerőt más országok termelési beruházásainak is.”

Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes
„Jó érzés itt lenni és látni, milyen nagyszerű dolgokat teremt az összefogás. A Flame Spray Hungary Kft. sikertörténet. Kis- és középvállalkozásaink exportőrei a világnak, versenyképesen terjesztve a technológiát és a tudást. Olaszország Magyarország ötödik legnagyobb külkereskedelmi partnere. Bízom benne, hogy ez a beruházás minden mutatóját növelni tudja, ami öngerjesztő folyamat, hiszen, így jobban fejlődik, tovább marad. És minél többet fejleszt, annál sikeresebb lesz a cégcsoport és vele Magyarország is.”

Ferruccio Dusci ügyvezető igazgató
„A gépeket meg lehet vásárolni, de a hozzáadott emberi érték, a lelkesedés, a rendelkezésre állás, a kölcsönös korrektség nem megvásárolható. Az itt töltött évek alatt megtanultam értékelni a magyar népet, amely iránt mélységes tisztelettel adózom. A Flame Spray Hungary Kft. sikeres működésében szinergiára léptek a magyar és az olasz kiválóságok.”

A Flame Spray Csoport 1969-es alapítása óta termikus szórással foglalkozó globális szereplője az energetika, fuvarozás, papíripar és gépipar nemzetközi kiszolgálásának.  Gyártó és fejlesztő központjai: Roncello és Montefino, Olaszország; Varaždin, Horvátország; Fountain Inn, Dél-Karolina, USA; Szada, Magyarország. Legfőbb partnerei: a General Electric órásvállalat több leányvállalata, így pl. a kínai GE-HPEC-NTC Energy Serv.Co. és a szingapúri GE Keppel En. Serv. Pte Ltd, stb. Kapcsolatban állnak még több európai vállalattal is, mint pl. a Tvornica Plinskih Turbina horvát céggel.

A Flame Spray Hungary Kft. gázturbina és repülőgép hajtómű alkatrészek felületkezelésével, bevonatolásával foglalkozik. Elsődleges alkalmazásaink között szerepel a termikus szórási eljárás, amikor a munkadarab felületére olvadt állapotban nagy relatív sebességgel juttatják fel a hozaganyagot. Ezen eljárás alkalmazásával a vevőik tulajdonában lévő, és általuk leszállított munkadarabok, - gázturbina és repülőgép alkatrészek - felületeit a legkülönbözőbb igénybevételekkel szemben (kopás, kavitáció, korrózió, oxidáció, magas üzemi hőmérséklet, stb.) rendkívül ellenállóvá tehetik, megnövelve ezzel az alkatrészek élettartamát. Magyarországon 2002 óta van jelen. 2009-ig Gödöllőn, azóta pedig Szadán az Ipari parkban működik, ahol termikus szórási, diffúz bevonatolási, slurry festéses és felrakó hegesztéses és forrasztásos technológiákat alkalmaz az iparban használt anyagok élettartamának és ellenálló képességének növelésére. A társaság, több mint 11 éves működése során, folyamatosan beruház, bővíti, fejleszti know-how-ját és az alkalmazott gyártási technológiáit, nagy hangsúlyt fektetve a szolgáltatás minőségbiztosítására annak érdekében, hogy elősegítse a vevők által támasztott magas minőségi elvárásoknak való minél tökéletesebb megfelelést.

A cég nagy hangsúlyt fektet technológiái fejlesztésére, tökéletesítésére, technológiai spalettájának szélesítésére. Az elmúlt években – főként a fejlesztőmérnöki utánpótlás biztosítása érdekében – több felsőoktatási intézménnyel is kapcsolatba léptek (Szent István Egyetem, Miskolci Egyetem, Óbudai Egyetem BGK kara) gyakornoki állást biztosítva az egyetem hallgatóinak, de néhány esetben szolgáltatási tevékenységet – méréstechnika – is igénybe vettek. A technológiai fejlesztések forrásainak megteremtéséhez a Flame Spray Hungary Kft. rendszeresen indul - és sikeresen szerepel - a Magyar Állam és az Európai Unió által finanszírozott pályázatokon.  

Sajtókapcsolat
Holub Katalin (+36 20 922 6431)
Bővebb információt a www.flamespray.org oldalon olvashatnak.