Az együttműködési megállapodás értelmében, a két vállalat közösen vizsgálja új környezetbarát megoldások bevezetésének lehetőségét a hazai közösségi közlekedésbe.

A VOLÁNBUSZ Zrt. népligeti irodájában 2014. október 2-án aláírt együttműködési megállapodás alapján a Magyarországon most képviseletet nyitó Ningbo CSR vállalat a VOLÁNBUSZ Zrt. részére teszt jelleggel egy elektromos meghajtású autóbuszt és minden ehhez szükséges egyéb technikai felszereltséget biztosít. A felek rögzítik a teszt során megállapított eredményeket és megosztják egymással a tesztekkel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat.

Dr. Dévényi Gergely a VOLÁNBUSZ Zrt. vezérigazgatója az ünnepélyes aláíráson elmondta: a VOLÁNBUSZ Zrt. a fejlesztések és a fejlődés híve, s ez nem lesz másképp a jövőben sem. Ez a szándéknyilatkozat az elektromos autóbusz teszteléséről kiváló alkalmat biztosít a VOLÁNBUSZ Zrt.-nek, hogy a jövő technológiáit jobban megismerje. Ezáltal munkavállalóink, műszaki szakembereink is további értékes tapasztalatokat szerezhetnek, mélyíthetik tudásukat. A VOLÁNBUSZ  Zrt. vezetése a fejlődés mellett a gazdaságos működésre is nagy hangsúlyt fektet, s hosszútávon a környezetbarát, energiatakarékos technológia ismerete illetve használata ehhez elengedhetetlen.

Yi Feng Gu  a Ningbo CSR vezérigazgatója megköszönte a Magyar Állam és a magyar cégek eddigi hozzáállását és támogatását. Nagyon örül, hogy néhány hónap alatt a magyar piac vizsgálatát követően már a VOLÁNBUSZ Zrt.-vel írhat alá együttműködési megállapodást. Biztos abban, hogy a két ország közötti barátság és a folyamatosan fejlődő kapcsolatok alapján a CSR cég is egy kitűnő együttműködést tud kiépíteni magyar vállalatokkal.

Magyar Levente gazdaságdiplomáciai államtitkár a Külgazdasági és Külügyminisztérium képviseletében elmondta, hogy meggyőződése szerint a Volánbusz és a CSR kínai vállalat között 2014. október 2-án aláírt együttműködési megállapodás egy gyümölcsöző együttműködés kezdete és bízik benne, hogy a kínai vállalat által biztosított elektromos busz magyarországi tesztelése mindkét fél számára értékes tapasztalatokkal jár majd. Továbbá reményét fejezte ki, hogy a CSR – számos hazánkban már letelepedett kínai vállalathoz hasonlóan - magyarországi termelő beruházásokról dönt majd, amely esetben természetesen számíthatnak a Magyar Kormány támogatására.