Rotaract Gyerkőckarácsony
Három éve az önzetlenség jegyében

2014. december 13-án, most szombaton harmadik alkalommal rendezik meg a Gyerkőckarácsonyt, a budapesti Rotaract klubok és pártolóik szervezésében. A figyelem középpontjában, ahogyan eddig is, a gyermekotthonok lakói lesznek: kicsit megállva az ünnepi készülődés forgatagában, az ünnep valódi élménye, meghittsége kerül előtérbe. Az esemény fővédnöke Ungár Anikó, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett előadóművész, akinek bűvészműsora a nap egyik fénypontja.

A Gyerkőckarácsony minden évben a budapesti Rotaract klubok együttműködésének eredménye, amikor erőiket egyesítve megajándékoznak 100, gyermekotthonban élő kisgyermeket egy varázslatos nappal. A Rotaract clubok komoly segítséget kapnak a Rotary kluboktól, pártoló barátoktól és olyan közéleti személyiségektől, akik fontosnak tartják, hogy példát mutassanak. Közös cél a gyerekek segítése, útjuk egyengetése tanácsokkal, figyelemmel, jó példával. A figyelem nemcsak az ünnepeknek szól, a kapcsolattartás hosszabb távú, hiszen a kiemelt ünnepek mellett év közben is van alkalom közös programok szervezésére, találkozásra.

A program helyszíne idén is a Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, az izgalmas műsorról pedig neves sztárvendégek gondoskodnak. Az esemény fővédnöke Ungár Anikó bűvészműsorral kedveskedik a gyerekeknek, de velük tart a nap során Kelemen Henrietta Miss Universe Hungary szépségkirálynő is, aki a reggeli torna során mozgatja meg a kicsiket és nagyokat. A sorversenyeken a csapatokat pedig nem más, mint Fenyvesi Zoltán erősíti, akit a közösségi média csak „Wheelchairguy”-ként ismer és a Suhanj Alapítvány kerekesszékes futója. Az egész napos szórakozást körjátékok, lufihajtogatás, rajzverseny és játékos kvíz színesíti, az arcokra pedig a Kreatív Sminkműhely nemzetközileg elismert arcfestő csapata varázsol igazi mesevilágot.

Délután a Grund Színház csapatának Mesemorzsák című interaktív darabja várja a gyerekeket, az előadás után pedig a Rotaract Mikulása érkezik a rendezvényre és mindenkinek átadja személyre szabott csomagját, amelybe ebben az évben is csokit, gyümölcsöt, könyvet és fogkefét csempésztek a Rotaract tagjai. A hangulatfelelősök idén is Zsófi és Gábor, a Bátor Tábor önkéntesei lesznek, a program lebonyolításában pedig az Interact klubok tagjai segítenek. A nap méltó fináléja a Hestia Tűz- és Fényzsonglőr csoport látványos bemutatója lesz.

A Rotaractról
A Rotaract, a Rotary klubok ifjúsági szervezetei, illetve azok támogatásával működő nemzetközi klubhálózat. Tagjai közösségük építése, és egy barátságosabb jövő megteremtése mellett elkötelezett 18 és 30 év közötti fiatalok, akik nemcsak kellemesen, de hasznosan is szeretnék eltölteni a szabadidejüket. A Gyerkőckarácsony ismét az öt budapesti Rotaract klub közös erőfeszítésének eredményeként jön létre, a Rotary klubok támogatásával.

A sajtó munkatársai számára a nap folyamán készített videó felvételek és fotók rendelkezésre állnak majd.
Bővebb információért kérem, forduljon bizalommal csapatunkhoz!

Kapcsolat
dr. Zakkar Viktória
Rotaract Club Budapest – Margitsziget
+36 30 656 1996
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.