Aktív lehet a passzív

Passzíváltatásuk ideje alatt az Országgyűlés múlt heti majd egyhangú döntése nyomán, mától a passzív szemeszterüket töltő nappali tagozatos hallgatók is munkát vállalhatnak iskolaszövetkezet tagjaként.

Dr. Fiák István, a DiákÉSZ elnöke:

„Az iskolaszövetkezetek nevében köszönjük a nemzeti összefogást jelentő 97%-os parlamenti támogatást az iskolaszövetkezetekben dolgozni kívánó 25.000 félévhalasztó diák nevében. A diákmunka hosszú évekig általános megítélésként egyet jelentett a nyári munkával. Mára az iskolaszövetkezetek a HR-piac gyulai kolbászává lettek. Afféle hungarikumként, nemzetközi szinten is receptet kínálnak a pályakezdők munkanélküliségének csökkentésére. Jelenleg kormányzati egyeztetések folynak arról, hogy egy, a diákok 25 éves koráig kiterjesztett iskolaszövetkezeti gyakornoki rendszer keretében az első munkahely megszerzése érdekében új munkahelyteremtő megoldást alkossunk a foglalkoztatásban.”

Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke:
„Régóta várt rendezésre a passzív hallgatók iskolaszövetkezeteken keresztül történő munkavállalása, amely nagy lehetőség a tanulmányaikat szüneteltető hallgatók számára, ezért köszönettel tartozunk a képviselőknek, akik felkarolták az érdekképviseletek javaslatait és minden képviselőnek, aki támogatta az előterjesztést.”

Gazsi Attila, a VOSZ Ifjúsági és Diákvállalkozási Szekciójának elnöke

„Mind a diákok, mind az iskolaszövetkezetek, mind a foglalkoztatók nyertesei a nemrégiben elfogadott törvénymódosításnak, amely elősegíti a passzív státuszú, hallgatói jogviszonyukat szüneteltető diákok munkalehetőségeinek jelentős bővülését, mivel az iskolaszövetkezetek által kínált munkák sokasága megnyílt e hallgatói kör számára is. Dr. Fiák Istvánnal, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnökével együttműködve a VOSZ Ifjúsági és Diákvállalkozási Szekciójának elnökeként segédkeztem a törvényjavaslat megszületésében. A Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf által jegyzett törvénymódosítás annak - a nagyon szerethető - hozzáállásnak az eredménye, mely a diákok foglalkoztatását és munka orientációját prioritásként kezeli. Mindezt az iskolaszövetkezeti szférában jelentős piactisztító hatást elért fordított ÁFA bevezetése, a passzív státuszú diákok munkalehetőségeinek megsokszorozása, valamint a terek szerint hamarosan elfogadásra kerülő iskolaszövetkezeti tag munkavállalók munkabérének védelme is egyértelműen bizonyítja. A  Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége örömmel támogat minden további kezdeményezést, mely a fiatalok munkavállalási lehetőségeinek kibővülésével, a piac további tisztulásával és a diákbérek biztonságos kifizetésével jár.”

2015. június 9. napján az Országgyűlés megszavazta a Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf által beterjesztett 2015. évi LXXIV. törvényt, amelynek köszönhetően mától a 25.000 félévhalasztó nappali tagozatos, passzív jogviszonyú felsőoktatási hallgatókként is vállalhatnak munkát az iskolaszövetkezeteken keresztül.

Jelenleg mintegy 130 ezer nappali tagozatos fiatal dolgozik iskolaszövetkezeteken keresztül, a megszavazott törvénymódosítással pedig újabb 25.000 diák kap lehetőséget arra, hogy legálisan, ellenőrizhetően és jól működő iskolaszövetkezetekben biztonságos munkát végezhessen.

Az adóigazgatási és munkaügyi bejelentésre vonatkozó szabályok ezen diákok esetében is ugyanúgy érvényesek, mint az aktív nappali tagozatos diákoknál, tehát a passzívos diákokkal kapcsolatos ügyintézés nem tér el az aktív nappali tagozatos diákok ügyintézésétől.

Levelezős hallgatók továbbra sem foglalkoztathatóak iskolaszövetkezeti tagként, ez a lehetőség csakis a nappali tagozatosok számára adott, immáron abban az esetben is, ha hallgatói jogviszonyuk szünetel – azaz passzív -, azonban nagyon fontos, hogy kizárólag 25. életévük betöltéséig áll fenn ez a lehetőség.

Az iskolaszövetkezetek Magyarországon igazi hungarikumként több mint 30 éve bizonyítják létjogosultságukat (minden eddigi magyar kormány támogatásával) a junior enterprise-ok világpiacán. Hazánkban évente mintegy 130.000 nappali tagozatos tanulónak, hallgatónak biztosítanak a tanulmányi időbeosztásukhoz alkalmazkodó gyakorlati munkatapasztalat-szerzési, kapcsolatteremtési, legális pénzkereseti lehetőséget. Aktív foglalkoztatáspolitikai katalizátorként működnek és a pályakezdő fiatalok elhelyezkedésének elősegítésében is egyre nagyobb szerepet játszanak.

Sajtókapcsolat:                                 
Holub Katalin PR vezető (+36 20 922 6431)