Nemzetközi szinten a Milánói Expo és a kapcsolódó Velencei Pianeta Acqua elnevezésű szakmai hét adott először nemzetközi teret – a művészet és gasztronómia mellett -  a magyar  találmányok bemutatására. Tucatnyi fejlesztést vonultatott fel Magyarország képviseletére a Blue Seven Group. A világ minden pontjáról érkeznek azóta megkeresések az élelmiszerekkel kapcsolatos innovációk, valamint az új energiák előállítására, a környezetvédelemre, valamint a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére és a szmog keletkezésének meggátlására fejlesztett technológiák részleteiért. Az önerőből felépített cég finanszírozói itthon és külföldön élő üzletemberek, akik jövőre a tőzsdére vinnék a vállalkozást.

Dr. Böjthe Kálmán, a Blue Seven Group ügyvezetője

„Miért hatékonyabb a magyar elme, mint bármely más nációé? Miért a világon a legnagyobb az egy főre jutó Nobel-díj Magyarországon?  Mert megoldásokat keres. Nem a probléma felvetésében merül ki a tevékenység, vagy a kiszínezésében, vonzóvá tételében, hanem a megoldásban. Nem teóriákon dolgozunk évekig, hanem megvalósítunk, konzultálunk, fejlesztünk, produkálunk. Nem dolgozunk valamin, hanem megcsináljuk. Nem azt keressük, hogyan ne, hanem hogyan nyúljunk hozzá. Kulturális környezetünk, több ezer éves múltunk, alkalmazkodó képességünk és a gyorsan változó igényeknek, szabályoknak való megfelelés, gyors és hatékony gondolkodásra kényszerített bennünket. Tudatosan gyűjtöttem össze, s gyűjtöm azokat az értékeket, amelyekre később szükség lesz. Az ilyen magyar fejlesztésekre gazdasági igény mellett, piac is mutatkozik. Szerencsés, de nem véletlen egybeesés, hogy a Milánói Világkiállítás krédója „táplálni a földet” és „energiát adni az életnek”. Évtizedek óta leginkább csak szó esik arról, milyen szörnyű irányba mennek globálisan a dolgok. A magyar stand megoldásokat sorakoztatott fel ezekre a problémákra. Úgy lenne jó azonban vigyázni a világra, hogy közben lehetőséget kapjunk arra, hogy pénzt is keressünk vele. Ezért szeretnénk, ha a gazdaság legértékesebb platformján, a tőzsdén is megmérettethetnék magukat a magyar szellemi termékek. Büszkék vagyunk rá, hogy már rendelkezünk az Nyrt. státusszal, megkeletkeztettük az MNB és a BÉT tárhelyén, a Keler Zrt.-nél a részvényeinket, ISIN kódot is kaptunk, továbbá, hogy lezárt, IFRS szerint auditált beszámolóval kiegészített üzleti év áll a hátunk mögött. Bízunk benne, hogy 2016 elejére megszavazza nekünk a Magyar Nemzeti Bank a bizalmat, hogy ezek a fantasztikus magyar fejlesztések elnyerjék megérdemelt hazai és nemzetközi sikereiket.”

Hatalmas nemzetközi érdeklődés mutatkozott a Milánói Világkiállításon és a hozzá kapcsolódó Velencei Pianeta Acqua-n olyan hungarikumok iránt, mint a csökkentett szénhidrát-, de magas rosttartalmú magyar GMO-mentes gabonából előállított lisztkeverék, a világon egyedülálló magas Omega-3 tartalmú tej és tejtermékek, valamint az úgynevezett „kismama tojás”, amely magas Omega-3 tartalmú folsava a terhes és szoptató nők el- és kihagyhatatlan táplálék-kiegészítője. Hála a magyar szakemberek speciális takarmányozás-fejlesztésének a tyúkok egészségesebb táplálék-keveréket kapnak, s folsavban gazdag tojást tojnak. Az eseménysorozat másik főszereplője az újrahasznosításból nyert energia volt, izgalmas kisfilmekkel prezentálva a szennyezettség mértékét, s persze a magyar megoldást ennek orvoslására.

A velencei polgármester és Velence püspökének látogatását követően a velencei Fondazione Universitá Ca’Foscari egyetemről Petra Scanferla PhD felkereste a magyar standot és a bemutatott innovációkat megismerve együttműködést javasolt a Blue Seven Grouppal a víztisztítás, különösen a hajók ballasztvizének tisztítása és a vízszint emelkedése elleni küzdelem területén. A 2015. október 8-án megtartott szakmai tudományos előadás után, amely nemzetközi fontosságú környezetvédelmi problémák megoldására mutatott be magyar fejlesztéseket, a Pianeta Aquae - Expo Venezia 2015 szervezője felkérte a magyar képviseletet, hogy a korábban október 10-ig tervezett magyar jelenlétet hosszabbítsa meg a kiállítás végezetéig. Ennek a második, milánói szakasznak a hozadékaként olasz cégek keresték fel a Blue Seven Group ügyvezetőjét, elsősorban az élelmiszerekkel kapcsolatos innovációk részleteiért, az amerikai érdeklődés fókuszában az új energiák előállítására, a környezetvédelemre, valamint a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére és a szmog keletkezésének meggátlására fejlesztett technológiák álltak.

A Blue Seven Group Nyrt.–t Dr. Böjthe Kálmán alapította 2013 januárjában. A tőzsdei bevezetését tervező társaság célja, hogy innovatív magyar találmányokat és termékeket vezessen be hazai és nemzetközi piacokra. A Blue Seven Group Nyrt. 21 képviselt szabadalommal rendelkezik a környezetvédelem, az informatika, az egészségügy, valamint az élelmiszerek, mezőgazdaság területén.

További információ, sajtókapcsolat:
Holub Katalin
+36 20 922 6431