Az utolsó napjához érkezett a debreceni Főnix Csarnokban zajló junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokság. A nők kűrjében Tóth Ivett a rövidprogram után a 15. helyről indult és ez már önmagában jelentős előrelépésről tanúskodott a tavalyi 28. helyezéséhez képest. Ivett azonban nem elégedett meg ennyivel és ígéretét tartva  fantasztikus kűrrel rukkolt elő. Sőt egy váratlan esemény is befolyásolta a végső eredményét. A rövidprogram után az első helyen álló orosz Fedicskina a száraz bemelegítés során, pár perccel a jégre lépés előtt megsérült a bokáján és vissza kellett lépnie, ami Ivettnek plusz egy helyet jelentett és így a vb 8.helyén zárta a versenyt negyedik junior vb szereplése alkalmával. A szabadkorcsolyázásban a hetedik lett.

Tóth Ivett: Úgy éreztem most fejben is nagyon ott voltam, jól tudtam koncentrálni. Hihetetlenül örülök a pontjaimnak is, idén még ennyire sosem futottam jól, ezt most tényleg sikerült odatenni. Csodálatos volt a közönség is, minden ugrásnál érzékeltem a szeretetüket. Már a program első fele is elég jól sikerült, a második felében pedig végig vitt a zene lendülete. Nagyon jól éreztem magam, hihetetlenül boldog vagyok.

Sebestyén Júlia, Tóth Ivett edzője: Nagyon feszült volt a rövid program előtt, látszott rajta, és ezt a helyzetet nem tudta kezelni. Nagy volt rajta a nyomás, de most végre bizonyíthatott – magának is. A program első felének végén volt egy apró hiba a rittbergernél, ott szerintem már picit fáradt a koncentrációja, de nagyon szép programot mutatott be. Az Európa-bajnokság után próbáltunk nehezíteni a kűrjén: most két lutzot ugrott, a kombinációba nehezebb ugrások kerültek, a sorozatban pedig ott volt az axel, reméltük, hogy a sok nehéz elemből minél többet megcsinál. Sikerült, élete legjobbját kapta most! És junior világbajnokságon 103 pontot kapni… Gyönyörű eredmény.

A világbajnoki címet a japán Marin Honda szerezte meg (japán siker a nőknél utoljára 2010-ben született), aki így nyilatkozott a győzelme után:

Nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel, hiszen az volt a célom, hogy dobogós legyek. Amikor haza értem, az első dolgom, hogy nagyon jól lakom majd a hazai  japán ételekből.

Az eredmény:
1., Marin HONDA (JPN)    192,98
2., Maria SOTSKOVA (RUS) 188,72
3., Wakaba HIGUCHI (JPN) 183,73
8., TOTH Ivett  (HUN) 153,70