A jégszezon befejezéseként a hétvégén a Syma Csarnokban rendezik a szinkronkorcsolya világbajnokságot, Budapesten már a második alkalommal. A különlegesen látványos sportág 26 csapatának versenyét megfejeli két, a magyar közönség szívének igen kedves ünnepség is, melyek során egykori és jelenlegi jégcsillagaink kerülnek a középpontba.

A pénteki verseny kezdete előtt fél hatkor Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke és Orendi Mihály, a MOKSZ ügyvezető igazgatója tűntetik ki az elmúlt szezon kiválóságait, az Év sportolóit.
A 2015/16 szezonban az év férfi short track sportolója  – Liu Shaolin Sándor világbajnok, az év női short track sportolója  - Jászapáti Petra, a lillehammeri ifjúsági olimpiai kétszeres ezüstérmese, az év férfi gyorskorcsolyázója -  Nagy Konrád, Európa-bajnoki bronzérmes, egyetemi világbajnok, az év női műkorcsolyázója – Tóth Ivett, a debreceni junior világbajnokság 8. helyezettje.
A magyar korcsolyasportért végzett tevékenységéért elismerésben részesül Szántó András, a SYMA Rendezvényszervező Kft. ügyvezető igazgatója.

A szombati verseny kezdete előtt fél háromkor a múlt kíválóságai kerülnek reflektorfénybe. Életmű díjat vehet át az egykori világbajnoki bronz, Eb ezüst és kétszeres bronzérmes, olimpiai 5. és 6. műkorcsolyázó Almássy Zsuzsa, az osztrák színekben olimpiai bajnok gyorskorcsolyázónő Hunyady Emese, a világbajnok, olimpiai ezüstérmes jégtánc pár Regőczy Krisztina és Sallay András. A díjakat Kósa Lajos, MOKSZ elnöke és Dr. Szabó Tünde, EMMI Sportért Felelős Államtitkára adják át.