Jó sorsolással, a harmadik csoport első futóiként mutatkozhatott be Jakucs Hanna és Illés Dániel a felnőtt mezőnyben az ostravai Műkorcsolya és Jégtánc Európa-bajnokságon.

 

Szépen debütált a felnőttek között a Jakucs Hanna - Illés Dániel jégtánckettős az Európa-bajnokságon, Ostravában. A szinte beugrónak számító duó számára a Lukács Ádám - Carolina Moscheni duó szétválása után nyílt meg az Eb-szereplés lehetősége.

 

„Most indultunk először felnőtt korosztályban. Izgalmas volt, jól éreztük magunkat. Kicsit furcsa, hogy ilyen sok kamera van körös-körül, s hogy reflektorfényben mutatnak minket. A legnagyobb álmunk vált valóra azzal, hogy ennyi nagy név mellett léphetünk jégre” – nyilatkozta Jakucs Hanna a megmérettetés után. „Rettenetesen izgultunk, hogy jól sikerüljön a programunk, de elégedettek vagyunk az eredménnyel.”

 

Jakucs Hanna 16 éves, partnere, Illés Dániel viszont idén betölti a 21-et, így jövőre már nem férnek bele a junior korosztályba, ezért volt fontos, hogy kihasználják az alkalmat és bemutatkozzanak a felnőttek között is.


„Az év elején egyáltalán nem számítottunk rá, hogy ilyen lehetőségünk lesz, mikor azonban eldőlt, hogy Ádám és Carry nem folytatják együtt, Engi Klára sportigazgató meggyőzött minket arról, hogy vállaljuk, mi pedig bíztunk benne, hogy meglesz a szükséges technikai pontszám is” – mondta Illés Dániel, aki lelkesen beszélt a rövid táncukat követően. „Az Európa-bajnokság után visszatérünk juniorba, és megpróbáljuk kiharcolni a junior világbajnoki indulás jogát” - tette hozzá a folytatással kapcsolatban.

 

A Jakucs Hanna - Illés Dániel duó ezzel a 28. helyen végzett. A rövid program után a 2014-es Európa- és világbajnok olasz Anna Capellini - Luca Lanotte kettős vezet, mögöttük a második helyen a 2013-as Európa-bajnok orosz jégtáncosok, Jekatyerina Bobrova és Dimitrij Szolvjev állnak, harmadik pedig a kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok francia Gabriella Papadakis - Guillaume Cizeron.

 

További információ: Holub Katalin (+36 20 922 6431)