A már hosszú évek óta tartó SEAT-MOKSZ együttműködés  a téli olimpiáig újabb tartalommal telik. A SEAT márka nyolc darab Leon Style 1,6 dízel és 1,4 TSI típusú személygépkocsit bocsátott a rövidpályás gyorskorcsolya olimpiai válogatott keretének rendelkezésére. A SEAT, mint a „Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség hivatalos szállítója”, s a „Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség kiemelt partnere” lesz nevesítve a ST olimpiai válogatott sportruházaton, a Szövetség honlapján, protokolláris rendezvényein, s más megjelenéseken.

 

Kósa Lajos MOKSZ elnök
„A sikeres olimpiai részvételhez a SEAT márka az első szponzorunk, aki segítséget nyújt a vezetésben. Nagyon örülünk, hogy a világ vezető autógyártója a világ egyik vezető rövidpályás gyorskorcsolya csapatát választotta.  Fiatal versenyzőinknek útravalóul a következő tanácsot adnám, amit anno a Trabant 601 Limuzin Special használati utasításában lehetett olvasni, amelynek első pontja arra hívta fel a figyelmet, hogy az autó gyors és korszerű konstrukció, de ez nem szabad, hogy felelőtlenségre csábítson. A SEAT Leon esetében mindez hatványozott értelemben igaz.”

 

Papp Zoltán SEAT márkaigazgató
„Hatalmas öröm és megtiszteltetés a SEAT számára, hogy olyan olimpiai bajnokok mellett, mint Kovács Katalin kajakozó vagy Cseh László úszó, immár az éremesélyes short track téli olimpiai válogatott tagjait is támogathatjuk 8db SEAT LEON ST-vel! A SEAT most vezeti be a SEAT Leon átdolgozott modelljét, azt a modellt, amelyet az 1990-es évek második felében történt piaci bevezetése óta majdnem kétmillió példányban adtak el. Biztos vagyok abban, hogy ez a sportos, sokoldalú és bármilyen élethelyzethez kiválóan alkalmazkodó LEON modell nagyban segíteni tudja a sportolók felkészülését, akiknek nagyon sok sikert kívánunk ezúton is.”

 

Akik a SEAT Leon autókat kapják így nyilatkoztak, amikor megtudták az örömhírt:

 

Bácskai Sára Luca olimpiai válogatott rövidpályás gyorskorcsolyázó
EB váltó ezüstérem, vk váltó bronz, magyar bajnok ezüstérem
„Sokkal kényelmesebb lesz autóval közlekedni. Rengeteg időt spórolok majd vele, hiszen félig Érden lakom, iskolába viszont a Normafához járok.”

 

Heidum Bernadett olimpiai válogatott rövidpályás gyorskorcsolyázó
Európa-bajnok váltóban, közel 10 EB egyéni érem, olimpiai ötödik és hatodik váltóban

„Amikor Vancouver előtt Huszár Erika és Knoch Viktor autót kaptak a MOB-tól, nagyon vártam Szocsit, hátha akkor rajtam, rajtunk lesz a sor, de sajnos, nem jutott és már le is mondtam róla. Most viszont nagyon örülök. Főleg azért, mert – ugyan imádom - a kicsi kocsim már 15 éves és a nyáron például úgy, ahogy van, a kezemben maradt az ajtaja.”

 

Jászapáti Petra olimpiai válogatott rövidpályás gyorskorcsolyázó
Junior VB bronz 1500m, junior világcsúcstartó 500m, világkupa bronzérmes 1000m, EB ezüstérmes váltóban
„Hogy milyen érzés gyalog jönni és autóval menni haza? Ádóval, mi ezt majd később tapasztaljuk meg. Hacsak nem visz haza valaki, akinek már van jogosítványa. A szezon után azonban nekünk is első dolgunk lesz megszerezni, hiszen a cél már ez esetben is kézzel fogható, hála a SEAT-nak.”

 

Keszler Andrea olimpiai válogatott rövidpályás gyorskorcsolyázó
Európa-bajnok váltóban,  EB ezüstérmes 1000m, EB bronzérmes 500m, olimpiai ötödik és hatodik váltóban
„Felemelő érzés lesz a vadonatúj autóval hazamenni, ami a későbbiekben is nagyban megkönnyíti majd az életemet.”

 

Burján Csaba olimpiai válogatott rövidpályás gyorskorcsolyázó
Világkupa ezüst 1500m, váltó VB-EB ezüstérmes
„Jó lesz végre, s biztonságosabb is, nem biciklivel járni.”

 

Knoch Viktor olimpiai válogatott rövidpályás gyorskorcsolyázó
Olimpiai ötödik 1500m, összetett EB bronzérmes, 500m világkupa-győztes,  váltó VB-EB ezüstérmes
„Jó érzés, hogy van egy szponzor a csapat mellett, aki lát marketingértéket abban, amit csinálunk és elérünk. Kisfiam, Oliver miatt pedig megnyugtató, hogy egy új és biztonságos autóval tudunk majd közlekedni.”

 

Liu Shaoang Ádó olimpiai válogatott rövidpályás gyorskorcsolyázó
Összetett junior világbajnok,  500m-en junior világcsúcstartó, felnőtt VB: ezüstérmes 1500m, bronzérmes 500m, váltó ezüstérmes; 1000m összetett világkupa-győztes
„Ez az autó számomra egy újabb motiváció, hogy minél hamarabb megszerezzem a jogosítványt.”

 

Liu Shaolin Sándor olimpiai válogatott rövidpályás gyorskorcsolyázó
Felnőtt, Junior világbajnok, Európa-bajnok 500m-en; Felnőtt VB: összetett bronzérmes, váltó ezüstérmes; EB összetett ezüstérmes, többszörös világkupa-győztes
„Hatalmas segítség az autó, hiszen nem csak a korábban kelésektől ment meg, hanem a két edzés közötti pihenőt is meghosszabbítja, mivel előbb érek vele haza. És ezen a szinten már tényleg minden számít!”

 

További információ, sajtókapcsolat:
Holub Kati (+36 20 922 6431)