Florent AMODIO: Éremért jöttem, és örömet okozni!

Sokan csak azt mondják, jól szeretnének futni, nem érkeztek nagy elvárásokkal. Florent Amodio azonban nem kertel: érem nélkül nem szeretne hazamenni, de leginkább a győzelemmel lenne elégedett. Szeretné, ha a rajongói is boldogan távoznának.

Ez az első alkalom, hogy Budapesten jársz. Hogy utaztál?
Nagyon jól, köszönöm. Sajnos még nem volt időm felfedezni a várost. Már sokaktól hallottam, hogy gyönyörű hely, remélem, hogy megnézhetem, de főleg azt remélem, hogy jól sikerül majd a verseny. Mindig nagy élmény egy új városba ellátogatni, sokat utazunk a versenyek miatt és nagyon örülök, hogy itt lehetek.

Rögtön edzés?
Persze, már ma este elkezdek edzeni. Utána alszom egy nagyot, hogy holnapra jó formában legyek.

Milyen elvárásokkal érkeztél?
Azzal, hogy nyerek. Szeretnék az embereknek örömet okozni azzal, hogy a lehető legtökéletesebben korcsolyázok. Most sorozatosan követik egymást a versenyek az olimpia előtt, de az Európa-bajnokság nagyon fontos nekem. Három éve rendszeresen részt veszek és mindig érmes helyezést értem el, remélem, hogy ezt a sorozatot nem szakítom most meg. Budapestig sokat dolgoztunk a programomon és azóta ez lesz az első alkalom, hogy bemutathatom a közönségnek. Ez a verseny felkészülés Sochira, de nagyon fontos állomás számomra.

Hogyan indulsz neki az olimpiának?
Hasonlóképpen. A célom az, hogy a lehető legjobban korcsolyázzak, készen állok, szuper programot szeretnék futni. Tökéletes szeretnék lenni a jégen, mindenekelőtt erről van szó. Természetesen nem feledkeztem meg arról sem, hogy nagyon erős ellenfeleim vannak, de a legjobbat igyekszem kihozni magamból.

Kit tartasz a legnagyobb ellenfelednek most?
Itt van Javier, akivel jóban vagyunk, van két-három orosz versenyző, akik szintén nagyon jók, ott vannak a csehek is. Az Európa-bajnokságon jól egymásra találtunk, összemérhetjük az erőnket, itt van Brian is. Szép verseny lesz! Nagyon jó kezdete ez a verseny az olimpiára vezető útnak. Most kezdjük meg a szezon második felét, a fontosabb felét.

Mikor lesz lehetőséged a városnézésre?
Csak hétfőn utazunk el, szombaton és vasárnap remélem, hogy belefér az időnkbe.

Hétvégén versenyzel és akkor lesz a gála is…
Igen, de ne szaladjunk nagyon előre, de remélem, ott leszek a gálán.