A címvédő Javier Fernandez megérkezett, ezúttal a korcsolyáival együtt

Egy önkéntesként dolgozó honfitársával osztotta meg Javier az első benyomásait Budapestről. Magabiztosan hajtogatta, hogy készen áll megvédeni az Európa-bajnoki címét, ezúttal talán külső problémák felmerülése nélkül.

Hogy érezted magad, amikor megérkeztél Budapestre?
Ebben a pillanatban úgy érzem, mintha nyár lenne. Az elmúlt néhány napot Torontóban (Kanada) töltöttem, ahol -20 fok volt. Nagyon jó érzés volt végre újra érezni a nap sugarait amikor kiléptünk a repülőtérről.  Itt a napnak igazán van ereje, nem úgy mint Torontóban, ahol nem számít hogy felhős az ég vagy sem, mindig nagyon hideg van. Az itteni időjárás mindenkinek kellemes, aki valamelyik hideg országból érkezik.

Tudtad, hogy ez az időjárás itt elég szokatlannak számít, és általában ennél hidegebb szokott lenni?
Hát ezt nem tudtam. Ezek szerint csak szerencsénk van, hogy kesztyű, sál, sapka és négy kabát viselése nélkül élvezhetjük majd a városnézést. Gyorsan ki kell élveznünk a várost, mielőtt az időjárás zordabbra fordulna.

Budapest gyönyörű város. Van valamilyen konkrét hely, amit szeretnél megnézni?
Most járok először Magyarországon. Sok jó tanácsot hallottam Budapesttel kapcsolatban, rengeteg hely van itt, amit érdemes meglátogatni. Az apukám azt mondta, hogy hozzak magammal fürdőnadrágot, mert itt érdemes lesz meglátogatni valamelyik termálfürdőt, ha lesz egy kis szabadidőnk.  A fürdőnadrágot pont elfelejtettem, de majd veszek itt egyet magamnak, hogy kipróbálhassam az egyik fürdőt.

Tavaly Zágrábban a korcsolyáid elvesztek a reptéren, és csak az utolsó pillanatban kerültek elő. Most itt vannak veled?
Igen, szerencsére most nem volt probléma.

Gondoltál rá, hogy megint el kellene veszniük, hogy megnyerhesd a versenyt?
Remélem nem. Szeretném megvédeni a címemet anélkül, hogy bármi ilyesmi történne. Felkészültek vagyunk erre a versenyre, és szeretnék nyerni megint, és remélem, hogy minden a terveink szerint alakul majd.