Joubert: Lecseréltem a rövidprogramomat, meglátjuk, tetszik-e a bíróknak!

Brian Joubert, aki hétfőn érkezett Magyarországra, hazánkban is nagyon népszerű. Sokan 2004-es budapesti Európa-bajnoki győzelme idején szerettek bele, nem kivétel ez alól Vidó Judit sem, aki a médiát kiszolgáló önkéntes csapat tagjaként tevékenykedik most az Európa-bajnokságon. A tolmácsnak tanuló lány saját bevallása szerint mindent ennek a rajongásnak köszönhet: egy szurkolói fórumon ismerte meg legjobb barátnőjét, akin keresztül jelenlegi munkahelyére is került, megszerette Franciaországot, ahol szinte otthon érzi magát. Így nagyon sokat jelentett neki, hogy őt kértük meg: készitsen interjút kedvenc sztárjával.

Épp csak most érkeztél meg Budapestre, hogy vagy?
Nagyon jól, nagyon örülök, hogy újra itt lehetek, ez számomra tényleg egy különleges hely, nagyon szép emlék köt ide és visszajönni pontosan tíz évvel később…

Nem jártál itt azóta?
Nem, ez a második alkalom, hogy Budapesten vagyok. Nagyon tetszett a város akkor is és biztos vagyok benne, hogy 2014-ben is tetszeni fog.

Volt már alkalmad körbenézni itt?
Már 2004-ben szétnéztem a városban, nagyon tetszett, különösen az óváros. Szívesen megnézném újra.

Beszélgettünk Sebestyén Júliával, a 2004-es női arany érmessel is, aki szerint tudod, mire lehetsz képes, ha tökéletes programot futsz. Mit szeretnél elérni?
Nagyon örülnék, ha sikerülne az éremszerzés, de ez a verseny valójában felkészülés az olimpiára és múlt héten változtattunk a programon. Tehát ez lesz az első alkalom, amolyan teszt, hogy lássuk, hogy tetszik a programom a közönségnek, illetve a bíróknak. De szeretnék jó helyezést elérni, esetleg ismét a bajnoki címet, a maximumot fogom kihozni magamból.

Hogyan töltöd az első estédet Budapesten?
Azt hiszem, mivel holnap lesz két edzésem is, ma este pihenek egy kicsit. Szeretnék egy sétát tenni, körülnézni kicsit.