Elégedettek a jégtáncosaink

A ma kezdődött Európa-bajnokság első jégtáncos párosa, a magyar Túróczi-Major kettős, óriási ováció mellett futotta kűrjét a SYMA csarnok jegén. Közvetlenül programjuk után a sajtó munkatársai várták őket:

Túróczi Dóra és Major Balázs mosolyogva érkezett le a pályáról, ahol pár perccel korábban az ő rövidprogramjukkal kezdődhetett meg a jégtáncosok versenye. Dóra ragyogó arccal állt készen a nyilatkozatra, miközben kezéről friss vágás nyomait törölgette:

„Az emelésnél, vagy már nem is tudom melyiknél elvágtam a korival, de ez gyakran előfordul, úgyhogy semmi baj. Szerintem mi mindent megtettünk, nagyon örülünk, mert a kötelező táncra hármas kettest kaptunk, ami elég jónak számít, ezzel lehet a legnagyobbat veszíteni, úgyhogy úgy érzem ez nagyon pozitív, hogy így zárhattuk a fellépést. Valóban elégedettek lehetünk és az edzőink is nagyon megdicsértek, nagyon örülünk neki!”- meséli lelkesen.

„Mindhárom edzőnk nagyon meg volt elégedve”- csatlakozott párjához Balázs. „Jobban sikerült a program, mint az edzéseken, szerintem az elemek tiszták voltak, nagyon figyeltünk az előadás módra…”- kezdett bele a program értékelésébe, de Dóra közbevágott: „De hát ez nagyon könnyű volt ilyen közönség mellett! Ez valami fantasztikus volt! Sejtettük, hogy azért nagydolog lesz itthon korcsolyázni és biztos nagyon fognak támogatni minket, de hát erre nem számítottunk! Amilyen őrjöngés volt a becsúszáskor, akkor már egy kicsit könnybe lábadt a szemem, annyira jó érzés volt, hogy ennyi pozitív energia árad felénk. Az, hogy beálltunk a kezdőpózba, jött a zene és abban a pillanatban elkezdtek tapsolni és végig tapsoltak, ez remek érzés volt!”

A tehetséges magyar páros 46.80 pontjával eddig legjobbját futotta, ami az ISU versenyeket illeti: „Nagyon reméljük, hogy ez elég, mi azt akartuk, hogy egy jót fussunk és most azt mondhatom, mi megtettünk mindent, amit lehetett!”

www.efsc2014.com

http://www.youtube.com/watch?v=gcwW9CL69CU&feature=youtu.be