Fernandez kész meghívni szurkolóit

Sikerült Javier Fernandezt elcsípnünk egy kicsit hosszabb beszélgetésre, amikor benyomásairól, a szervezésről mesélt, valamint arról, mit szeretne elérni ezen a versenyen

Mi a véleménye a versenyzők elszállásáról? Jó helyen van, kényelmes?
Szerintem nagyon kényelmes, a legtöbb versenynél a szállás általában a csarnok közelében van. Nincs szükség félórákat elvesztegetni az utazással. Hálás köszönet ezért, hiszen amikor korán kell felkelni az edzés miatt, jól esik egy kicsit tovább aludni.

Erre az Eb-re nyolc spanyol versenyző érkezett. Mit jelent ez az Ön számára?
Elképesztő! Négy vagy öt évvel ezelőtt ketten voltunk, most nyolcan. Szerintem, ez elég szép fejlődésnek nevezhető és amit a spanyol sportminisztériumtól kapunk, az is sokkal több. Minden kis szervezet, aki segít bennünket a fejlődésben, apránként hozzájárul ennek a sportágnak a népszerűsítéséhez. Amiben igazán reménykedek, az, hogy a következő generáció számára már könnyebb lesz, és Spanyolországban népszerűbb lesz a műkorcsolyázás.

Mint Európa-bajnok, nem gondolja, hogy többen jöhettek volna a spanyol médiától az Eb-re? Csak egy újságíró van itt.
De igen, de amilyen állapotok uralkodnak Spanyolországban jelenleg, a sok költségvetés-csökkentéssel, az újságírók gyakran még a teniszre sem jutnak el Rafa Nadalról tudósítani. Szóval, nem valami könnyű külföldre küldeni újságírókat. Érdeklődni a sport iránt, csak az számít, legalábbis nekem, nem az, hogy ott van-e a sajtó vagy sem.

A bajnoki cím mellett, mit vinne még haza Budapestről?
Mivel most vagyok itt először, nem is tudom, igazán. De ahogy mondtam is, győzni szeretnék. Nem csak magam miatt, nagyszerű csapatunkért is, sokan vagyunk itt, és a spanyol szurkolókért is, akik eljöttek, hiszen biztos,  hogy nem mindenki közülük örülhetett velem együtt a tavalyi zágrábi címemnek, szóval klassz lenne együtt bulizni velük a győzelem után.

Akkor meghív egy körre, ha nyer?
Attól függ, hányan jöttek el, az is lehet ötezren, bár ezt kétlem, azért valahogy megoldom majd.

www.efsc2014.com
http://www.youtube.com/watch?v=gcwW9CL69CU&feature=youtu.be