Stockholm, Svédország – ISU Műkorcsolya és Jégtánc Európa-bajnokság 2015

Bemutatkozik a jövő évi házigazda!

Az idei évi kontinensviadal javában zajlik a magyar fővárosban, Budapesten. A helyszínen természetesen képviselteti magát a jövő évi verseny házigazdája is: egy stockholmi delegáció testközelből kíséri figyelemmel és tanulmányozza a Syma csarnokban történteket. A 2015-ös esemény szervezése már jó ideje folyik, a korcsolyázók Budapest után a svéd fővárosban lépnek jégre.

A szervezőbizottsággal a város vezetése szorosan együttműködik, mindkét fél érdeke egy kiváló rendezés. Azon újságírók számára, akik már most szívesen felfedeznék, jövőre pontosan hol, milyen körülmények között harcolnak majd az öreg kontinens legjobbjai az aranyért, hamarosan egy speciális utazási programot, lehetőséget ajánlanak a szervezők. Utoljára 1947-ben volt korcsolya Európa-bajnokság Stockholmban.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy fővárosunk adhat otthont az Eb-nek. Egy ilyen komoly, nagy presztízsű sportesemény a nemzetközi érdeklődést is hazánk felé irányítja, ránk figyel majd a világ, aminek mi csak örülünk. Hosszú távú tervünk, hogy Európa egyik legjobb versenyrendező helyszíne legyen Stockholm” – mondta Peter Linqvist, a svéd főváros tanácsának vezérigazgatója.

Az Eb helyszíne az Ericsson Globe lesz, ami mindössze 10 perc metró útnyira van a városközponttól. A szálloda és a gyakorló jégcsarnok is a versenypálya közvetlen közelében helyezkedik el.  A versenyzőknek és edzőknek mindössze néhány perc sétát kell megtenniük a pálya és a pihenést jelentő szálloda között.

„Öröm számunkra, hogy az Ericsson Globe-ban jövőre kontinensbajnokságot rendezhetünk. A helyszínünk a világ leggömbölyűbb csarnoka, számtalan jeges eseménynek adott már otthont, azonban műkorcsolya most lesz benne először. Ez nekünk is új lesz, izgatottan várjuk és készülünk”- folytatta Ninna Engberg, a stockholmi Ericsson Globe vezérigazgatója.

2015. január 26. - február 1. között Műkorcsolya és Jégtánc Eb a svéd fővárosban!
További információ: www.europeans2015.se