Jövő csütörtökön veszi kezdetét a visegrádi Négy Ország Közös Nemzeti Bajnoksága
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia versenyzői mérkőznek egymással
Az ünnepélyes megnyitón a három partnerország nagykövetei is jelen lesznek

2014. december 18-20. között a Gyakorló Jégcsarnok ad otthont a visegrádi Négy Ország Közös Nemzeti Bajnokságának. A budapesti verseny különlegessége, hogy a szervező Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség útjára indít egy vándorkupát. A MOB támogatja az eseményt, vezetői kilátogatnak az Emberi Erőforrások Minisztériuma által is kiemelten ösztönzött sportág rendezvénysorozatára. A hétvégén befejeződött Mikulás Kupa magyar sztárjainak is szurkolhatnak az érdeklődők. A belépés díjtalan. A verseny a MOKSZ honlapján élőben követhető lesz.

A Bajnokság versenyszámai:

felnőtt nők
felnőtt férfiak
felnőtt és junior jégtánc
felnőtt, junior és advanced novice páros

Magyar indulók:

Nők:
Tóth Ivett
Szombathelyi Eszter
Szakács Bernadett

Férfiak:
Forgó Kristóf

Junior jégtánc:
Moscheni Carolina / Lukács Ádám
Jakucs Hanna / Illés Dániel
Nagy Zsófia / Ráduly Tamás

Szenior jégtánc:
Pipek Beatrix / Kálmán József
Magyar Szilvia / Majer Dániel

A nevezések alapján 15 felnőtt női versenyző, 16 felnőtt férfi versenyző, 12 felnőtt és junior jégtáncospár (7 felnőtt és 5 junior), 3 junior és advanced novice pár indul a V4-ek Bajnokságán, összesen 61 versenyző. Hamarosan kiderül – és a MOKSZ honlapján olvasható lesz -, kikkel mérkőznek sportolóink, de annyi elárulható, hogy a cseh Brezina (több infó itt: http://en.wikipedia.org/wiki/Michal_Březina) is indul a közös Bajnokságon.

Eredményhirdetés:

Minden kategóriában meghirdetésre kerül a közös Bajnokság végeredménye, valamint a nemzetek Országos Bajnokságának eredménye is. Az 1-3. helyezettek éremdíjazásban részesülnek.

A budapesti közös Bajnokság különlegessége, hogy a szervező Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség útjára indít egy vándorkupát, amelyet a közös Bajnokságon legeredményesebben szereplő ország kap meg, így a kupa vándorútra indul a versengő visegrádi országok között évről évre, s hogy a szervezők külön értékelik, s jutalmazzák a junior korosztályú versenyzők eredményét.

Igény esetén, frissen készült fotókat tudunk küldeni versenyzőinkről.

A verseny angol nyelvű kiírása megtalálható az alábbi linken:
http://www.moksz.hu/images/mukorcsolya/versenyek/2014_15/OB_4nemzet/Announcement%204NC%202015.pdf

További információ, sajtókapcsolat
Holub Katalin (+36 20 922 6431)