Holnap veszi kezdetét a visegrádi Négy Ország Közös Nemzeti Bajnoksága
Hétfőn este Karácsonyi Gála
Éjszaka pedig a gyorskorcsolya válogatott ünnepi fogadása a Liszt Ferenc repülőtéren


2014. december 18-20. között a Gyakorló Jégcsarnok ad otthont a visegrádi Négy Ország Közös Nemzeti Bajnokságának. A budapesti verseny különlegessége, hogy a szervező Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség útjára indít egy vándorkupát. A MOB támogatja az eseményt, vezetői kilátogatnak az Emberi Erőforrások Minisztériuma által is kiemelten ösztönzött sportág rendezvénysorozatára. A Mikulás Kupa magyar sztárjainak is szurkolhatnak az érdeklődők. A belépés díjtalan. A verseny a MOKSZ honlapján élőben követhető lesz. Egy microsite mutatja majd az aktuális eredményeket. Hétfőn 18 órakor szeretettel várnak minden érdeklődőt a MOKSZ ingyenes Karácsonyi Korcsolya Gáláján. Éjjel fél 12-kor Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke fogadja a Szöülból hazatérő gyorskorcsolya válogatott tagjait.


Négy Ország Közös Nemzeti Bajnoksága

Versenyzők:
http://www.moksz.hu/images/mukorcsolya/versenyek/2014_15/OB_4nemzet/Entries_list_4NC.pdf


Részletek:
http://www.moksz.hu/four-nationals-championships


A Bajnokság versenyszámai:

felnőtt nők
felnőtt férfiak
felnőtt és junior jégtánc
felnőtt, junior és advanced novice páros

Magyar indulók:

Nők:
Tóth Ivett
Szombathelyi Eszter
Szakács Bernadett

Férfiak:
Forgó Kristóf

Junior jégtánc:
Moscheni Carolina / Lukács Ádám
Jakucs Hanna / Illés Dániel
Nagy Zsófia / Ráduly Tamás

Szenior jégtánc:
Pipek Beatrix / Kálmán József
Magyar Szilvia / Majer Dániel

A nevezések alapján 15 felnőtt női versenyző, 16 felnőtt férfi versenyző, 12 felnőtt és junior jégtáncospár (7 felnőtt és 5 junior), 3 junior és advanced novice pár indul a V4-ek Bajnokságán, összesen 61 versenyző. Igény esetén, frissen készült fotókat tudunk küldeni versenyzőinkről.

Eredményhirdetés:

Minden kategóriában meghirdetésre kerül a közös Bajnokság végeredménye, valamint a nemzetek Országos Bajnokságának eredménye is. Az 1-3. helyezettek éremdíjazásban részesülnek.

A budapesti közös Bajnokság különlegessége, hogy a szervező Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség útjára indít egy vándorkupát, amelyet a közös Bajnokságon legeredményesebben szereplő ország kap meg, így a kupa vándorútra indul a versengő visegrádi országok között évről évre, s hogy a szervezők külön értékelik, s jutalmazzák a junior korosztályú versenyzők eredményét.


Karácsonyi Korcsolya Gála

Hagyományteremtő céllal szervezi meg első Karácsonyi Korcsolya Gáláját a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség.  Az ingyenes kétórás ünnepi műsoron fellépnek a szövetség felnőtt és utánpótlás válogatott műkorcsolyázói, jégtáncosai és szinkronkorcsolya csapatai, valamint bemutatkozik a rövidpályás gyorskorcsolya szakág. Időpont: 2014. december 22., jövő hétfő 18-20 óra között. Helyszín: Gyakorló Jégcsarnok (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.) Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt.


Éjjel fél 12-kor elnöki fogadás a Liszt Ferenc repülőtéren
2104. december 22-én a LH1682 müncheni járat 23:25-kor érkezik a 2A terminálra

2014. december 22-én, jövő hétfőn éjszaka érkezik haza Szöülból az ázsiai gyorskorcsolya kupa második állomásáról a sikeres short track válogatott minden idők legjobb hazai eredményével a hátuk mögött. Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke személyesen fogadja a reptéren a bajnoki magyar csapat tagjait. Az esemény – a regisztrációt követően - sajtónyilvános.


Regisztráció, sajtókapcsolat
Holub Katalin (+36 20 922 6431, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)