A Gyorskorcsolyázó Sprint Összetett Országos Bajnokság mai eredményei összegezve, azaz a pontok szerinti állás…

a Férfi sorrend: Nagy Konrád (Főnix), Dékány Bence (SZKE), Varjasi MIhály (MTK),
a Női sorrend: Lykovcán Ágota (SPSC), Orosz Beáta (Jégmester), Válóczi Boglárka (MTK).

Kicsit talán korai volt a hajnali kezdés egy ilyen nagy versenyhez. Ez meglátszott Nagy Konrád (Főnix SE) 500 méteres teljesítményén is, aki viszonylag lassabb első 100 métere után könnyedén korcsolyázott 39.40-et. Technikailag jól kivitelezett mozgását nagy figyelemmel kísérte a jégpálya szélén felsorakozott szakértő közönség. Az volt a vélemény, hogy ha az első 100 méteren jobban indult volna, akkor akár 38 másodperc közelében végez. Lykovcán Ágota sebességébe egy kissé bezavart az időjárás, az első kanyarján nyomot hagyott a hátszél, megbillentette, a második kanyarban pedig szembe támadta a légáram, így Orosz Beáta (Jégmester SE) egészen rácsúszott a végén a célegyenesben, aminek köszönhetően szép viadalnak voltak szemtanúi   az érdeklődők.

A dobogós helyezettek mögött szorosan következik a feltörekvő ifjúság, s ebben a sorrendben elsősorban a TDKE tatabányai fiataljairól kell említést tenni. A férfiaknál Remete Solt (TDKE) élete első gyorskorcsolyázó versenyén a 4. hely áll, s ugyanitt a másik TDKE-s versenyző a hölgyeknél, Szatmári Nikoletta is, aki szintén a 4.  helyen várja a vasárnapi folytatást. Őt viszont az 5. helyen nem egy TDKE-s versenyző, hanem Kovács Vivien Jászberényből követi.

Általános megállapítás, hogy az 1000 méteres távon jobb eredmények születtek. Mindjárt az első pároknál is meglehetősen szoros futamokat láthattunk, majd a legvégén Nagy Konrád a Városligetben korcsolyázott eddigi legjobb magyar eredmény (belföldi csúcs: 1:16.02 Baló Zsolt, 2001. 01. 28) közelébe került az 1:16,37-es idejével. Ugyanezen a távon Lykovcán Ágota (SPSC) több mint 1 másodperccel maradt el a fennálló belföldi csúcstól (1:24.16 Egyed Krisztina, 2004.01.28) az 1.25.56-os eredményével.

Holnap 8 órától folytatódik a verseny a Városligetben.
Szép szombatot! És egy még szebb, közösen indított vasárnapot…

További információ, sajtókapcsolat
Holub Katalin
+36 20 922 6431