Nagyszerűen mutatkozott be tegnap a stockholmi kontinensviadalon a Moscheni-Lukács jégtánckettősünk. A helyi sajtó szerint produkciójukra a legjobb kifejezés: a dinamit és a dinamika. Carry és Ádám ma másodikként mutatják be kűrjüket. Az első csoport bemelegítése 18:30-kor kezdődik.

Bálint Csaba
FS/ID/SYS
Ágazati igazgató
„Ha röviden összegeznem kellene a tegnapi nap eseményeit, akkor azt mondanám, hogy elégedett vagyok Carry és Ádám teljesítményével.
Ha bővebben kellene kifejtenem, akkor NAGYON elégedett vagyok,
•    mert junior versenyzőként álltak helyt Európa élmezőnyében
•    mert rövid táncuk bemutatása után 16-ként bekerültek a legjobb 20 versenyző közé, akik bemutathatják kűrjüket ma, 2014.01.29-én
•    mert dinamikus rövid táncuk igen nagy tetszést aratott a bírók, a technikai panel és nem utolsó sorban a nézők körében
•    mert összesen három hét állt rendelkezésükre, hogy felkészüljenek a szenior jégtánc előírt versenyprogramjára, s ezt becsülettel megtették
•    mert olyan akarattal és küzdéssel korcsolyáztak, hogy élmény volt nézni őket
•    mert versenydrukkjukat arra használták, hogy inspirálja őket a minél jobb teljesítményre, előadásra
•    mert olyan csapat készíti fel őket, akik mesterei a szakmájuknak

Rövid elemzés a programról:
Igazi spanyol hangulatot varázsoltak a jégre, a közönséget már az első lépéseknél megfogták. Az előírt elemek közül kiemelném a 4-es szintű paso doble kötelező tánc elemet, amelyet nagyon nehéz elérni, nagyon pontos, a zenével, ütemmel teljesen összhangban lévő lépéseket kell bemutatni kellő lendülettel és koreográfiával. Az emelésük szép és gyors fordulatú volt, így arra is megítélte a 4-es szintet a technikai panel. A bírók által adott komponens pontszámok is igen magasak voltak - 6 felettiek.  Összefoglalva, egy fiatal, tehetséges, dinamikus pár nagyszerű bemutatkozását láttuk ma, egy olyan bemutatkozást, amely kellő alapot és reményt adott jövőbeli sikereikhez.

Háttér
Tóth Ivett női és a Moscheni Carolina-Lukács Ádám jégtánckettős versenyzőink Svédországban képviselik Magyarországot a 2015. január 26.- február 2. közötti Műkorcsolya- és Jégtánc Európa-bajnokságon.

Tóth Ivett
Ivett 5 évesen 2004-ben kezdett korcsolyázni. Eleinte csak hétvégente járt le a Jégcsarnok jegére. Az eredményeket hallva figyeltek fel szülei a sportágra. Jelenleg a Babits Mihály Gimnázium kilencedikes magántanulója. Tervei között szerepel, hogy édesapja nyomdokain haladva, aktív pályafutását követően, gyógytornászként dolgozzon majd. Edzője korábban: Simon István, most Sebestyén Júlia.
„Mivel az első 24-ben lenni vízválasztó, azt tűzném ki célként, hogy a rövid program alapján, méltónak találjanak a kűrre, s ott is megmutathassam, mit tudok.”

Moscheni Carolina - Lukács Ádám

Ahogy a jégen, nyilatkozatukban is közösen szerepel jégtáncospárunk, Moscheni Carolina és Lukács Ádám: „2012 júniusában kezdtük, mindketten nagyon fiatalok voltunk. Az első közös hónapokban Amerikában edzettünk Igor Shpilband-dal, később a szezon idején Milanóban Barbara Fusar Poli irányítása alatt, ugyan nem tudtunk részt venni nemzetközi versenyeken, hiszen eleinte olasz színekben futottunk volna, kicsit később azonban megkeresett bennünket a MOKSZ és végül a magyar trikolór mellett döntöttünk. Rengeteg lehetőséget és támogatást kapunk a Szövetségtől. Minden nyáron, és évközben is hosszú hónapokat tölthetünk Detroitban Igor kezei között és szakmai irányítása alatt, a többi idő pedig Olaszországban telik. A tavalyi (2013/14) szezonban 6. helyezés volt a legjobb eredményünk a junior Grand Prix sorozat versenyin, s a junior világbajnokságon 14. helyet értünk el. A mostani szezonban (2014/15) egy 5. és egy 3. helyezés a legjobb eredményünk a junior Grand Prix sorozatban, s hogy mi történik a junior világbajnokságon, majd meglátjuk! (A junior VB 2015. március 2-8. között kerül megrendezésre Tallinban.) Nagyon szép eredményeket tudunk magunk mögött nemzetközi megmérettetéseken. Felettébb büszkék vagyunk az Ice Challenge Cup –on, s a 2014 Mikuláskupán elért sikereinkre, de egy percre sem lazítunk. Keményebben dolgozunk, mint valaha, hogy még több győzelmet arassunk. Nagy reményekkel indulunk el az Európa-bajnokságon, akkor is, ha tudjuk, rangos mezőnyben kell helytállnunk. A legtöbbet hozzuk majd ki magunkból. Minél keményebben dolgozunk, annál szorosabb a kapcsolatunk. Hiszek abban, hogy a közös szenvedély iránti elkötelezett szerelem, amelyben osztozunk, varázserővel bír.”

Forgó Kristóf férfi versenyzőnk, aki szintén képviselt volna hazánkat Svédországban múlt szerda délutáni edzés közben balesetet szenvedett. Azonnal sebészeti ellátásban részesült, lábujjsérülését összevarrták. Kristóf próbálta folytatni felkészülését, de a fájdalomcsillapítók ellenére, folyamatos fájdalmai miatt nem tudta az edzést befejezni. Edzőjével - Tokaji-Kulcsár Zsófiával -, arra az elhatározásra jutottak, hogy sérülése miatt nem tudott indulni a kontinensviadalon. Mégis részese lesz az Európa-bajnokságnak. Minden rosszban van/lehet valami jó. A Magyar Televízió felkérte, hogy szakmai tudásával segítse a közvetítést. Holnap este megy be a stúdióba, hogy beszélgető partnerként tájékoztasson a szünetekben és a műsor végén. Engi Klára, a Gyere korizni! program koordinátora ma, holnap és szombaton közvetít, vasárnap pedig a stúdióban lesz látható.

Ezen a linken megtalálható a verseny jelenlegi állása http://www.isuresults.com/results/ec2015/CAT004RS.HTM
A teljes indulási lista itt elérhető http://www.isuresults.com/results/ec2015/SEG008.HTM


Budapesti személyes interjú-és forgatási lehetőség a Moscheni-Lukács jégtánckettőssel
2014. február 7-én, jövő szombaton 11 és 12 óra között a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban.


További információ, sajtókapcsolat:

Holub Katalin
+36 20 922 6431