Bálint Csaba
FS/ID/SYS
Ágazati igazgató

„A második versenynap eseményi vegyes érzelmeket okoztak. Nagyon örülök annak, hogy Carry és Ádám egy helyet előre tudtak lépni szabadkorcsolyázásuk után az egyik kötelező elemben elkövetett hiba ellenére. A kűrben ugyan a 16. helyen végzett jégtánc kettősünk, de az összesített pontszámok alapján az újoncként igen előkelő 15. helyen végeztek. A versenytől visszalépett az angol Penny Coomes / Nicholas Buckland kettős, akik a 10. helyezést érték el a rövid tánc után. Rövid elemzés a programról - kicsit visszafogottabb, de igen jó előadást láthattunk jégtáncosainktól. A közönség azonnal melléjük állt, s ez a kapcsolat nem is szakadt meg a program végéig, emeléseiket, egyéb elemeiket hangos tetszésnyilvánítással fogadták. Az első emelésük nagyon szépre sikerült, a technikai panel 4-es szintre értékelte, s a bírók még emeltek ezen az alap-értékelési szinten. A következő elemben (STw) Ádám hibázott, így erre az elemre igen alacsony pontszámokat kaptak. A többi elemet is megfelelően mutatták be, s ennek megfelelően jó pontszámokat kaptak rájuk.  A program komponensek közül a legerősebb pontszámokat a koreográfiára és előadásmódra kapták, de igen jól értékelték a bírók jégtáncosaink korcsolyatudását, zenével való összhangját is. Edzőjük - Barbara Fusar-Poli - elégedetten, de kissé bosszankodva (az elrontott Twizzle miatt) fogadta őket a Kiss & Cry-ban. Carry és Ádám vasárnap utaznak vissza Milánóba, hogy felkészülésüket korosztályuk világbajnokságára (Junior VB) ott folytassák.

A női rövidprogram bemutatására is tegnap került sor. Tóth Ivett rendkívül izgatottan melegített, s nagyon szeretett volna megfelelni az önmagának kitűzött célnak, az első 24-be kerülésnek, hogy a versenyzést folytatva szabadprogramját is be tudja mutatni. Sajnos, a program bemutatása során két fontos elemben is hibázott, s ezek a hibák alacsony összpontszámot jelentettek a program végén, amely nem volt elegendő az első 24-be jutáshoz. A két hiba ellenére Ivett nagyon szép programot futott, a többi kötelező elemet jó pontszámokkal díjazták a technika és a bírói panel tagjai. Edzője - Gór-Sebestyén Júlia nagyon bosszús volt a hibák miatt, hiszen ezeket az elemeket Ivett már biztonsággal mutatta be más versenyeken, s az edzéseken is magabiztosan teljesíti a rontott ugrást és ugráskombinációt. Ivett szintén vasárnap utazik haza Budapestre, hogy ott készüljön korosztálya világbajnokságára (Junior VB), s ott Carryvel és Ádámmal együtt újra megküzdjenek – most már korosztályuk versenyzőivel - a lehető legjobb eredmények eléréséért.

Három fiatal versenyzővel érkeztünk Stockholmba, mindannyian pályafutásuk első Európa-bajnoksága előtt álltak. Elmondhatom, hogy becsülettel álltak helyt - a hibák ellenére -, s igen reményteljes képet mutattak magukról a szenior mezőnyben. Jégtáncosaink - Carry és Ádám - teljesítménye kimagasló, igen ritkán elért eredmény a jégtánc sportágban ebben a korban. Várakozással nézek a junior világbajnokság elé, hiszen ilyen elhivatott sportolókkal, s a sportolókat felkészítő szakemberekkel öröm együttdolgozni, versenyezni, s megmutatni magunkat a világnak.”

Budapesti személyes interjú-és forgatási lehetőség a Moscheni-Lukács jégtánckettőssel
2014. február 7-én, jövő szombaton 11 és 12 óra között a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban.

További információ, sajtókapcsolat:
Holub Katalin
+36 20 922 6431