Az Anheuer Gréta – Ujj Dávid Bence jégtánckettősünk erős nemzetközi mezőnyben szerzett ma bronzérmet a 9. Mikulás Kupán.
A Tüskecsarnokban rendezett ingyenesen megtekinthető jövő péntekig tartó eseménysorozaton több mint 30 ország közel félezer sportolója versenyez. A legkisebbek, az úgy nevezett Chicks korosztály tagjai alig 7-8 évesek. A magyar indulóknál a Mikulás Kupa egyben válogató is. Legjobbjaink mérik össze tudásukat a januári Európa-bajnoksági kiküldetés második fordulójaként. A már kiküldetési szinttel rendelkező junior férfiaknál és jégtánc párjainknál pedig megkezdődik a több fordulóból álló versengés a hazai rendezésű Junior Műkorcsolya- és Jégtánc Világbajnokság indulási jogáért, amely esemény 2016. március 14-20. között várja majd közönségét Debrecenbe.

Váradi Orsolya Szervezési és Marketing igazgató
„Az eseményt 9. alkalommal rendezzük meg, azonban először van lehetőségünk a Tüskecsarnokban helyszínt adni a versenynek. A rendkívül magas színvonalú mégis otthonos létesítmény méltó gazdája az idén rekord részvételi számokat döntő eseménynek. Az egykor csupán regionális, hétvégi versenynek induló rendezvényen idén Mexikóból, Brazíliából és Hongkongból is köszönthetünk csapatokat, akik reményeink szerint nagyszerű emlékekkel fognak hazatérni Budapestről.  Az egyhetes versenysorozat nemcsak a versenyzőket hivatott tesztelni, a szervezési és sportszakmai előkészületek folyamatai is próbatétel alá kerülnek, hiszen a márciusi Junior Világbajnokság időpontja egyre közelebb kerül.”
A Mikulás Kupa időpontja 2015. november 28. – 2015. december 4.

Folyamatosan frissülő eredmények:
http://www.moksz.hu/images/mukorcsolya/versenyek/2015_16/santa_claus2015/ISU/index.htm

Legyen Ön is naprakész a magyar korcsolyasport mindennapjaiból:

Facebook: https://www.facebook.com/MagyarOrszagosKorcsolyazoSzovetseg
Honlap: http://www.moksz.hu/

További információ, sajtókapcsolat:
Holub Katalin (+36 20 922 6431)