Műkorcsolya Advance Novice és Junior Országos Bajnokságot, valamint Szinkronkorcsolya Országos Bajnokságot is rendeznek január második hétvégéjén, 2016. január 9-10-én a debreceni Főnix Csarnokban. Az ingyenesen megtekinthető versenyek a 2016. évi ISU Műkorcsolya Junior Világbajnokság tesztversenyeként is szolgálnak. A szervezők a két nap során a csarnok belső felépítését, a kiszolgáló helyiségek megfelelő elhelyezését és kialakítását, valamint a Junior VB ideje alatt használandó technikai hátteret is tesztelik.

Engi Klára, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Pontozásos Ágazatának igazgatója
"A január 9-10-i hétvégén a debreceni Főnix Csarnokban tartjuk, a junior korú fiúk és lányok, illetve az advance novice lányok hazai bajnokságát, mintegy tesztversenyként, a márciusban ugyanitt rendezendő Junior Világbajnokság előtt. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk az idei szezonban, hogy junior sportolóink közül, mind a lányoknál, mind a fiúknál, 3-3 versenyző szerezte meg a kvalifikációs jogot és itt veszi kezdetét a többfordulós megmérettetésük a debreceni világeseményen való végső részvételhez. A lányoknál Bátori Júliának, Medgyesi Fruzsinak és Tóth Ivettnek, míg a fiúknál Borovoj Alexandernek, Böröcz Máténak és Maszljankó Alexandernek is szurkolhat a kilátogató, a többi versenyző mellett.  Mindenféleképpen komoly küzdelemre számíthatunk. Úgy döntöttünk, hogy egyúttal a szinkron korcsolyázóink országos bajnokságának is kiváló lesz a nagyszerű helyszín. Ebben a szakágban 10 csapat 7 kategóriában verseng majd. A senior csapatunk, a Team Passion, itt mutatja be először versenyen a programjait, és egyúttal itt kezdi meg a versenyszezont, aminek végállomása a szintén hazánkban rendezendő, budapesti Szinkron Világbajnokság lesz, áprilisban.”

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója                                                   
"Nagy várakozással tekintünk a hazai műkorcsolya-, jégtánc-, és szinkronkorcsolya soron következő  kiemelkedő eseménye elé. A több korosztályban, Debrecenben megrendezendő országos bajnokság rangja vitathatatlan. De nekünk, mint a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Junior Műkorcsolya és Jégtánc Világbajnokság szervezésében együttműködő partnerének, a Debreceni Sportcentrumnak, ez a rangos verseny kitűnő alkalmat biztosít arra is, hogy megbizonyosodhassunk róla: jó úton járunk a VB előkészületeiben. Ma, a hajnali órákban fejeződtek be a Grease című musical díszleteinek elpakolási folyamatai a Főnixben, de nincs megállás: itt az újabb feladat, jeget kell készíteni ott, ahol tegnap este még kb. 4000 néző tapsolt a többi között a „Summer nights” –nak. A helyi-, és a MOKSZ által megbízott szakemberek, az  előre egyeztetett menetrend szerint készítik elő az arénát és kezdik el hűteni a multifunkcionális létesítményt.  Az előkészületi munkálatok  (jégalap elkészítése, jéggát elhelyezése, festés két rétegben) befejezését követően, szilveszter előtt egy nappal már a jég hízlalása is megkezdődhet annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőségű pálya várja az Országos Bajnokságra érkezőket, hazánk második legnagyobb rendezvénycsarnokában, az impozáns Főnix Csarnokban. Szeretettel várjuk a résztvevőket és a korcsolyázást szerető nagyközönséget is! ”

Regisztráció és további információ:
Holub Katalin
+36 20 922 6431
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.